0
Domaći fudbal

DERBI-KOMBINATORIKA SUPERLIGE: Kako bi Zvezda mogla titulu da proslavi protiv Partizana?

Objavljeno: 13.04.19 u 23:59

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Radničkim iz Niša došli su nadomak šampionske titule, a nju bi, ukoliko bi se poklopili pojedini rezultati, mogli da proslave već za dva kola, na meču protiv Partizana.

Naime, Zvezda je uz današnja tri boda prednost šest kola pre kraja povećala na sedam bodova viška u odnosu na Nišlije.

Naredne nedelje crveno-beli gostuju Čukaričkom dok Radnički dočekuje Paritzan. Ukoliko Zvezda uspešno „preskoči“ Banovo brdo, a klub iz Humske ostane neporažen u Nišu, prednost Zvezde bi porasla na devet ili 10 bodova, u zavisnosti od ishoda meča na Čairu, dok bi u „igri“ ostalo još 15 bodova.

Potom na Marakanu u meču 3. kola plej ofa stiže Partizan, dok Radnički na svom terenu dočekuje Čukarički. Kako bi dobili priliku da pred svojim navijačima a pobedom nad večitim rivalom proslave (još uvek) 29. naslov najboljeg tima države, Zvezdi je neophodno da Radnički i treći meč za redom okonča bez trijumfa. Tačnije, da Čukarički odoli u Nišu i izvuče makar jedan bod. 

Dakle, kako bi 160. duel Crvene zvezde i Partizana imao određeni šampionski naboj, neophodno je da Radnički u naredna dva meča:

– izgubi dva puta
– jednom odigra nerešeno, jednom izgubi

Ukoliko, pak, Nišlije dobiju jedan od ova dva meča, Zvezda bi titulu mogla da proslavi ili u 34. kolu, kada gostuje Vojvodini u Novom Sadu, ili ukoliko bi i Radnički i Zvezda zabeležili pobede u naredna tri meča, tri kola pre kraja u okviru 35. kola Superlige, kada na stadion „Rajko Mitić“ stiže Mladost iz Lučana. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter