0
Evropske lige

ŽIVOT PIŠE ROMANE: Na snimku se nalaze dvojica nasmejanih fudbalera, sa jednim se sudbina okrutno poigrala (VIDEO)

Objavljeno: 12.04.19 u 20:33

U sportu ne bude uvek sve onako kako se nadamo. Priča koja na najbolji način oslikava tu tvrdnju dolazi nam iz Amsterdama.

Fudbalski klub Ajaks izvukao je stari video snimak ‘iz naftalina’. Na njemu se vide dva mlada i nasmejana fudbalera koji su tom prilikom dali izjavu za klupsku televiziju.

Jedan od mladića je Matijas de Lit, fudbaler koji će na leto najverovatnije pojačati Barselonu za 60 miliona evra. Drugi je Abdelhak Nuri talentovani fudbaler Ajaksa koji je početkom 2017. godine na prijateljskoj utakmici protiv Verdera doživeo moždani udar zbog koga je i dalje nepokretan, a šanse za fudbalsku karijeru su mu ugašene.

Naime, Nuri se početkom jula 2017. godine srušio na terenu tokom pripremne utakmice sa Verderom u Austriji, nakon čega je helikopterom prebačen u bolnicu. Nalazi su pokazali da je kolabirao zbog srčane aritmije, a kasnije je utvrđena trajna povreda momzga zbog nedostatka kiseonika.

Njima je predviđano da će biti nosioci igre holandske reprezentacije, ali se život okrutno poigrao sa Nurijem. Ipak, Ajaks ga nije zaboravio.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter