0
Fudbal

FOTO: HOTSPORT

SUPERLIGA KINE: Piksi prekrio oči dok je sudija pregledao VAR, pobeda Guangžua u 97. minutu (FOTO)

Objavljeno: 12.04.19 u 16:20

U premijernom meču 5. kola Superlige Kine Guangžu R&F je pobedio na svom terenu Šangaj Šenhuu 2:1 (0:0).

Dragan Stojković Piksi najzad ima razloga za slavlje. Guangžu R&F je zabeležio prvu pobedu u sezoni i to tek u 5. kolu. Pao je favorizovani tim Šangaj Šenhue – 2:1.

Ipak, Piksija mora da brine povreda Muse Dembelea koji je 29. minutu morao da napusti teren. Prvo poluvreme obeležile su dve stopostotne prilike za oba tima. Prvo je šut Sabe odbranio golman gostiju Li, da bi pred kraj prvog dela utakmice Igalo izašao sam jedan na jedan sa golmanom R&F Čenga, ali je šutirao pored gola.

Guangžu R&F je poveo u 65. minutu. Saba je sjajno centirao na drugu stativu, a Zahavi je glavom pogodio za 1:0. Do sledeće opasne situacije se čekalo sve do 90. minuta kada je Igalo povučen u kaznenom prostoru domaćina, sudija Huang je ostao nem, ali ne zadugo. Stigao je signal iz VAR sobe i arbitar je otrčao do ekrana iza terena. Tu situaciju obeležio je legendarni Dragan Stojković koji je prekrio oči kako ne bi video odluku sudije. Greške nije bilo i gosti su dobili penal.

FOTO: HOTSPORT

Upravo je Igalo bio precizan za 1:1 i očekivalo da će to biti konačan rezultat, ali… To nije praksa kada je reč o Guangžu R&F. Navikli smo da ‘plavi’ obavezno daju ili prime gol u dubokoj nadoknadi vremena. Ovoga puta su imali sreće, gol je dao Šangaj, tačnije Žianrong, ali u svoju mrežu za veliko slavlje čete Dragana Stojkovića Piksija.

Odlukom srpskog stručnjaka Duško Tošić nije bio u timu Guangžua, mada u sledećem kolu verovatno hoće, pogotovo ako je povreda Dembelea teže prirode.

SUPERLIGA KINE, 5. KOLO:

Petak:

Guangžu R&F – Šangaj Šenhua 2:1 (0:0)
(Zahavi 65, Žianrong 90+6 autogol – Igalo 90 penal)

Subota:

09.30 Čongking Lifan – Hebei
13.35 Šenžen – Điangsu Suning
13.35 Tijanđin Teda – Tijanđin Tanhai

Nedelja:

09.30 Peking Rene – Guangžu Evergrande
11.30 Šangdong Lueng – Dalijan Jifang
13.35 Peking Guan – Henan Žianje
13.35 Šangaj SIPG – Vuhan Žal

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter