Pored niza od šest pobeda u finišu, Subotičani nisu uspeli da se ‘kvalifikuju’ za plej-of.

Nešto lošiji start sezone koštao ih je boljeg plasmana, a nisu im na ruku išli ni rezultati ostalih ekipa.


Subotičani takmičenje nastavljaju u plej-autu a prvu utakmicu u nastavku prvenstva igraju protiv Rada, ekipe sa kojim su i završili regularni deo.

– U pet dana dva puta se sastajemo protiv Rada. Pobedili smo ih u prošlom susretu kada je bilo izuzetno teško i nezgodno zbog svih dešavanja na terenu. Sastajemo se opet sa njima, a svi znamo koliko je teško pobediti istog rivala dva puta u kratkom vremenskom periodu, pogoto što se Rad pokazao kao izuzetno kvalitetna ekipa, rekao je Predrag Rogan.

U poslednjem kolu regularnog dela Dejan Kerkez je golom u 67. minutu doeno tri boda ‘golubovima’.

– Ovo će biti sasvim jedna druga utakmica, mi smo u u prošlom susretu bili pod opterećenjem jer smo znali da nas pobeda možda vodi u plej-of. Sada je nova situacija, gde će moji igrači biti rasterećeniji i očekujem da pokažu da su se sa pravom nadali igranju u plej ofu. Rekao sam i ranije, sport uvek pruža mogućnost da se pokažete i potvrdite, mi to želimo u sutrašnjoj utakmici, da se vidi sa kakvim potencijalom i kvalitetom Spartak raspolaže, dodao je trener gostiju.

FOTO: STARSPORT

Prvotimac Dejan Đenić pored najave za narednu utakmicu osvrnuo se i na celu dosadašnju sezonu.

– Zajedno sa šefom proveo sam jedno vreme u Radu i mislm da ih dobro poznaje. Ovo je nova prilika za njih, bodovi su se prepolovili i sigurno da će biti različita utakmice od pre par dana. Na nama ostaje da pokažemo ono što i jesmo poslednjih šest utakmica. Svaka utakmice je novo dokazivanje i mi moramo da se potvrđujemo iz meča u meč. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju, jer kada je bilo teško pre par dana mislim da su oni dali tu određenu energiju da pobedimo. Voleo bih da nastavimo taj pobednički niz, zabeležimo sedmu pobedu i da što pre obezbedimo opstanak. Za mene je ova sezona možda i najzanimljivija u karijeri. Počeli smo sa evropskom euforijom, gde smo ostvarili odličan rezultat, nakon čega je usledio neverovatan pad u formi da bi u poslednjih desetak utakmica jurili plej of koji nam je izmakao u poslednjem kolu. Zanimljiva sezona za Spartak i nadam se da će ovi mladi igrači narednih sezona biti uspešni i napraviti jedan dobar rezultat za klub.

Utakmica između Spartaka i Rada igra se u danas od 17 časova na Gradskom stadionu u Subotici.