0
Domaći fudbal

Fudbal Super Liga-Season 2018-2019 Vojvodina v Partizan Novi Sad, 07.04..2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

KRIVOKAPIĆ: Euforija nakon Partizana je iza nas, želimo trijumf u gradskom derbiju

Objavljeno: 12.04.19 u 12:21

U prvom kolu plej-ofa domaćeg šampionata fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Proletera na ‘Karađorđu’.

Zahvaljujući pobedama u prethodna tri prvenstvena kola, crveno-beli su uspeli da se plasiraju u plej-of i sada žele da u istom ritmu nastave i u poslednjoj fazi prvenstva, te tako još više poprave svoj položaj na tabeli.

Prvi protivnik ‘stare dame’ u ovoj fazi biće gradski rival Proleter iz Novog Sada, protiv koga su ove sezone osvojena četiri od šest mogućih bodova. Šef stručnog štaba domaće ekipa Radovan Krivokapić veruje da će crveno-beli i sutra ostvariti dobar rezultat i kaže da očekuje dobar meč na ‘Karađorđu’.

– Pred nama je jedan derbi, a takvi mečevi sa sobom uvek donose neizvesnost, bez obzira na to o kakvom tipu derbija se radi i bez obzira na to da li se igra u najnižem ili najvišem rangu takmičenja. I Proleter i mi smo u plej-ofu, te bih im ovom prilikom čestitao na rezultatima koje su postigli, jer malo ko je verovao da će se naći u gornjem delu tabele. S druge strane, posle svega što se dešavalo, niko nije verovao ni da ćemo mi biti tu. Sutra očekujem dobru utakmicu na ‘Karađorđu’ i voleo bih da, nakon blage euforije koja nas je zahvatila posle meča sa Partizanom, sada svi budemo skoncentrisani na ovu utakmicu, jer svim srcem želimo da nastavimo seriju koju smo započeli i sve ćemo učiniti da dođemo do pobede. Što se tiče igračkog kadra, i dalje imamo iste probleme. Oni koji su bili povređeni i dalje ne mogu da igraju, ali su ušli u trenažni proces, a sa zadovoljstvom mogu da kažem da će Graovac, koji u prošlom kolu nije nastupio zbog kartona, sada biti u timu, kaže Krivokapić.

FOTO: STARSPORT

Na poslednja tri meča, Vojvodina je nastupila u formaciji 4-2-2-2, praktično bez krila, a vrlo je moguće da će u istom sistemu zaigrati i sutra protiv Proletera.

– To je nešto što smo uvežbavali na treninzima, a i u analizi protivnika smo videli da na taj način možemo da budemo produktivni. Mislim da je to dobro funkcionisalo, pogotovo na meču protiv Dinama iz Vranja, a na to smo se odlučili i zbog profila igrača koji su mogli da nastupe na toj utakmici. Ipak, to ne mora da znači da ćemo i sutra tako zaigrati, jer sve zavisi od naše procene toga koji je najbolji način da dođemo do uspeha, napominje Krivokapić.

U derbiju protiv Partizana, priliku da zaigra dobilo je čak osam igrača koji su ponikli u omladinskoj školi ‘Ilija Pantelić’.

– Naravno da će mladi i dalje dobijati šansu, jer sam više puta ponavljao da oni nisu tu samo zato što su mladi, već i zato što imaju kvalitet. Oni su to i pokazali, posebno Nešković i Zukić. Ima tu još dosta momaka koji će dobiti šansu, ali treba ići polako, korak po korak. Izuzetno mi je drago zbog toga što je meč protiv Partizana završilo osam igrača koji su ponikli u omladinskoj školi Vojvodine i, po mom mišljenju, to je put kojim Vojvodina treba da ide. Dok sam ja na ovom mestu, tako će sigurno i biti, rekao je Krivokapić.

Utakmica između Vojvodine i Proletera igra se sutra od 19 časova na ‘Karađorđu’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter