Nekada je važio za najvećeg talenta, fudbalera koji će osvojiti planetu, a danas je tek bleda senka igrača koji je mogao da bude.

Sve je krenulo nizbrdo nakon njegovog odlaska iz Partizana. Tokom dve sezone u klubu uspeo je da opčini svet. Usledio mu je transfer u Benfiku, gde je pružao takođe dobre partije, ali ne kao u crno-belom dresu. Primetio ga je Liverpul. U Engleskoj je tokom pet godina odigrao 19 utakmica.


Liverpul se nadao da će pre ili kasnije proraditi, išao je na pozajmice u Fenerbahče, Sporting, Hal, Anderleht i na kraju Fulam. Pad u igri je bio evidentan svakom pozajmimcom. Igrao je sve manje, a u Fulamu je od zime do sada odigrao samo jednu utakmicu. Fulam je odlučio da prekine pozajmicu zbog povrede Markovića, te će se on ubrzo vratiti u Liverpul koji ga takođe ne želi u svojim redovima.

– Nisam siguran da će uopšte igrati više do kraja sezone. Lazar je još uvek van tima zbog povrede lista. Imao je seriju malera, tako da ćemo pratiti situaciju iz nedelje u nedelju, ali je u ovom trenutku daleko od prvog tima jer je dosta zaostao u treningu – objasnio je trener Fulama Skot Parker engleskim medijima.

Nema sumnje da će na leto Marković imati priliku da izabere novu sredinu i pokuša da vrati karijeru na pravi put. Čačanin je još relativno mlad igrač i pred njim je mogućnost da ostvari sav svoj potencijal.