0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: Feliksove suze u noći het-trika, Ajntrahtu nada i vera da mogu do ‘čuda’ (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.19 u 23:04

Fudbaleri Benfike savladali su Ajntraht iz Frankfurta sa 4:2, pa u Nemačku nose dva gola prednosti.

Bolje je Ajntraht ušao u meč, ali nisu uspevali da priprete ozbiljnije sem većeg poseda lopte. Sa druge strane, Benfika je nakon jedne akcije Fejse i pasa ka Žoau Feliksu, koji je loptu produžio ka Žedsonu dobila priliku da, zahvaljjući startu N’Diki, sa bele tačke povede. Tom prilikom je N’Dika isključen, pa je u narednih 70 minuta Ajntraht igrao sa deset igrača, a na sve to imali su i gol minsa nakon sjajne realizacije Feliksa.

Prednost domaćih je potrajala do 40. minuta kada je sevnula kontra, Rebić je sjajno prošao po levom krilu i uposlio Jovića, a reprezentativac Srbije loptu prosledio u praznu mrežu.

No, tri minuta kasnije ponovo je Benfika došla do prednosti, i to drugim golom Feliksa. Dobio je 19-godišnji ofanzivac loptu na nešto preko 20 metara od gola nemačkog tima, namestio se i uputio jak i precizan šut za 2:1. Tim rezultatom je okončano prvo poluvreme. Nekoliko trenitaka pre odlaska na odmor i Filip Kostić je postigao gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda.

U drugom delu igre Rafa Silva je u 49. minutu pogodio stativu ali je tom prilikom dosuđen ofsajd, no minut kasnije – 3:1, i to ponovo velikom zaslugom Feliksa. Skrenuo je u duelu sa našim Jovićem loptu nakon kornera ka drugoj stativi, tamo je sačekao Dijaz i smestio u mrežu za 3:1.

Nisu se oporavili gosti od trećeg kada je pao i četvrti pogodak. Centaršut sa leve strane i loša reakcija Hintergera rezultirali su loptom u nogama Feliksa, koji se namestio, uputio precizan udarac za 4:1, a potom se, pod naletom emocija – rasplakao.

Mogao je u još nekoliko navrata tim iz Lisabona da potvrdi pobedu, ali umesto 5:1 na kraju je rezultat bio 4:2, i to lepim golom Pasijensije nakon kornera i loba glavom. Mogao je i Kositć do gola, ali nije bio precizan, pa je meč završen 4:2.

Na kraju, više razloga za zadovoljstvo imaju gosti, jer su uprkos tome što su imali igrača manje više od sat vremena uspeli da postignu dva gola, pa će u Nemačkoj pokušati da pred svojim navijačima i u kompletnom sastavu taj minus i nadoknade. A kako će im za prolaz dalje biti pobrebna pobeda od dva gola prednosti – 2:0 ili 3:1 – čini se da bi rani gol veoma lako „vodenicu“ mogao da okrene na Ajntrahtovu stranu.

Liga Evrope, četvrtfinale – prvi meč

Benfika – Ajntraht 4:2 (2:1)
Stadion: La Luz. Kapacitet: 65.647. Sudija:. Entoni Tejlor (Engleska).

Strelci: Žoao Feliks u 21. (penal), 43, 54, Dijas u 50. za Benfiku, a Jović u 40. i Pasijensija u 72. za Ajntraht.

BENFIKA: Vlahodimos, Koršija (od 66. Pici), Dijas, Žardel, Grimaldo, Fernandes, Samaris (od 85. Živković), Fejsa, Servi, Silva (od 60. Seferović), Žoao Feliks.
AJNTRAHT: Trap, Hasebe, Abraham, Hintereger, N’Dika, Da Kosta, Rode (od 85. Gaćinović), Fernandes, Kostić, Rebić (od 68. Pasijensija), Jović (od 60. De Guzman).

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter