0
Evrokupovi

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE: Valensiji španski derbi, Čelzi se mučio u Pragu (VIDEO)

Objavljeno: 11.04.19 u 23:00

Uzbudljivo i uz kišu golova bilo je četvrtfinalno veče u Ligi Evrope. 

U španskom derbiju Valensija je došla do pobede u zaustavnom vremenu. ‘Slepi miševi’ uspeli su da iznenade ‘Žutu podmornicu’ i u zaustavnom vremenu postignu čak dva gola i obezbede miran revanš. Čelzi je sa druge strane mnogo teže nego što se očekivalo došao do minimalne pobede na gostovanju u Pragu. 

Viljareal – Valensija 1:3

Prva akcija na meču donela je dosta uzbuđenja. Santijago Kaseres je srušio protivničkog igrača u šesnaestercu a sudija Majkl Oliver je bez mnogo razmišljanja pokazao na belu tačku. Danijel Pareho je izveo najstrožu kaznu, ali je bio neuspešan. Poslao je loptu u levu stranu, a Andres Fernandez je odlično pročitao šta fudbaler gostiju namerava i skinuo mu je penal. Odbitak je došao do Gonsala Guedesa koji je imao lak posao da donese prednost gostima u 6. minutu. Santi Kazorla je pokušao u 33. minutu da iz slobodnjaka poravna rezultat. Međutim, njegov udarac završio je pored leve stative, a tri minuta kasnije Viljareal je imao penal. Kazorla je bio izvođač najstože kazne, a ovog puta bio je precizan. Do kraja poluvremena Viljareal je imao priliku da u 43, minutu preko Žerarda Morena dože do vođstva, šutirao je u desnu stranu, a Neto mu sigurno skinuo udarac. Čukveze je imao dve prilike u 58. minutu. Oba puta je Neto odlično reagovao i sačuvao gol ‘Slepih miševa’. Danijel Vas je u 91. minutu savladao golmana VIljareala, a Gonsalo Guedes je u dva minuta kasnije postavio konačan rezultat 1:3. Valensija će u revanšu imati veliku prednost u odnosu na ‘Žutu podmornicu’

Sparta Prag – Čelzi 0:1

VIlijan je imao priliku za goste u 25. minutu, primio je odličan pas na ivici šesnaesterca, oprobao se na ‘prvu’ ali je pogodio prečku. Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja. Drugo poluvreme bilo je dosta zanimljivije i sadržajnije. Ondrej Kolar je u 60. minutu bio na visini zadatka i dobio je ovacije navijača u Pragu. Antonio Rudiger je šutirao, a golman domaćeg tima odlično je reagovao. Već u sledećem napadu Vilijan je imao novu priliku, međutim, lopta je otišla tik pored stative. Ibrahim Traore je imao priliku u  69. minutu da donese prednost Slaviji Kepa Arizabalaga je uspeo da odbrani siguran gol. Jedanaest minuta kasnije Jan Boril je mogao da savlada čuvara mreže gostiju, ali je još jednom bio na mestu. Vilijan je u 86. minutu poslao odličan centaršut, Marko Alonso je bio na mestu i pokazao je odličan osećaj za gol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter