U Altinordu održan je najveći turnir u Evropi sa 72 tima, od kojih su 52 strane ekipe i dvadeset iz Turske za uzrast ispod 12 godina, koji se nalazi u kalendaru UEFA.

Na poziv organizatora specijalni gost je bio Dževad Prekazi i legendarni as je uručio pehar pobedniku, a u jakoj konkurenciji najbolji je bio Mančester Siti.


Engleski gigant je u finalu posle penala savladao PSV, koji je pre toga eliminisao Olimpiju. Pored “zmajčeka” učestvovala je i Crvena zvezda i oni izabrani kao predstavnici sa teritorije bivše Jugoslavije. Senez Erzik je predstavljao UEFA i on je visoko pozicioniran u Evropskoj kući fudbla, a svečanost je uveličao i predsednik FS Turske.

– Uslovi za takmičenje su bili fascinantni i deca su se nadmetala sa velikom željim da dođu do završnice pored jake konkurencije. Proveli su divan period, a imao sam priliku da razgovaram sa trenerima i pozdravim buduće “zvezde” mog kluba Galatasaraja. Učestvovala je ekipa iz Sirije i ta deca se školuju i žive u Turskoj, a svu brigu na sebe je preuzeo organizator turnira koji je veliki zaljubljenik u fudbal kome je posvećen 24 časa. Iz njegove škole je stasao i Čengiz Under sada bitna karika u Romi – izneo je za HotSport svoje impresije Prekazi.

Na kraju za fudbal ne postoje granice i on spaja prijateljstva i na ovakvim turnirima stasaju budući asovi za evropsku pozornicu.