3
Domaći fudbal

MOŽE LI ZVEZDA DO POVLAŠČENOG U 2. KOLU KVALIFIKACIJA ZA LŠ: ‘Delije’ čekaju Radnički, pa prate ove četiri lige…

Objavljeno: 09.04.19 u 20:20

Superliga Srbije stigla je do plej-ofa, još sedam kola nas deli do saznanja ko će biti novi šampion države, Crvena zvezda za sada ima lepu prednost.

Možda se mnogi neće složiti sa nama, ali bi Srbija novog šampiona u fudbalu mogla da ima već u subotu oko 20 časova. Tada bi trebalo da se završi derbi meč 1. kola plej-ofa u kom Crvena zvezda dočekuje Radnički iz Niša. Četa Vladana Milojevića ima četiri boda više od ‘Reala sa Nišave’, a ako pobedi (realno je apsolutni favorit) čini se da bi sedam bodova razlike bilo nedostižno i da bi crveno-beli podigli 29. pehar u istoriji kluba. Nema sumnje da se ‘Delije’ spremaju za spektakl u subotu, a onda mogu da se okrenu praćenju liga Azerbejdžana, Rumunije, Bugarske i Poljske. Evo i zbog čega…

Naravno, u pitanju su kvalfikacije za Ligu šampiona. Ako Crvena zvezda bude novi šampion Srbije jedno je sigurno, biće povlašćena u prvom kolu kvalfikacija za ‘elitno’ takmičenje. Takođe, Crvena zvezda nema šanse da bude povlašećna u trećem i četvrtom kolu kvalifikacija, ali je moguće da bude u drugom, na kom ćemo se mi i zadržati.

Da li će Crvena zvezda biti povlašćena u drugom kolu ili ne zavisi od raspleta u šest liga Evrope. Prvenstava u Danskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Azerbejdžanu, Poljskoj i na Kipru. Crveno-belima je potrebno da od u ovih šest zemalja u bar dve prvak bude sa manjim koeficijentom od onoga koji ima Crvena zvezda.

To nije toliko nerealno posle kola za nama. Za sada je situacija dobra u Rumuniji i Poljskoj, ali idemo redom.

AZERBEJDŽAN

Neizvesno je u zemlji bivšeg Sovjetskog saveza. Do kraja šampionata ostalo je pet kola, a Nefči i Karabag imaju isti broj bodova po 51. Zvezdi je potrebno da prvak Azerbejdžana bude Nefči, a čini nam se da će odluka pasti u poslednjem kolu kada Mamadu Mbođ i drugari budu dočekali Nefči 11. maja.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BUGARSKA

Ni u komšiluku nije ništa manje napeto nego u Azerbejdžanu, mada kada se pogleda na prvu loptu ‘plus tri’ koliko ima Ludogorec u odnosu na CSKA iz Sofije deluje nedostižno. ‘Armija’ je izborila bod u Razgradu za vikend i u preostalih osam kola vodiće se velika bitka, s tim da CSKA 11. maja dočekuje Ludogorec.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

DANSKA

Čini se da je Crvena zvezda ovde izgubila bitku. Kopenhagen je na teškom gostovanju u Odenzeu slavio sa 1:0, dok je njegov prvi pratilac Midtiland igrao nerešeno sa Esbjergom 2:2. Tim iz glavnog grada Danske sada ima pet bodova prednosti osam kola pre kraja, što naravno crveno-belima ne odgovara. Kopenhagen ima dovoljan koeficijent da bude najbolje rangirani tim u drugom kolu kvalfikacija za Ligu šampiona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

KIPAR

Na ‘rajskom ostrvu’ APOEL ne sme biti šampion, ali po svemu sudeći hoće. Apolon ima četiri boda manje, ali seriju od tri utakmice bez pobede. Čini se da je tim sa ‘GSP’ stadiona nedodirljiv i da Zvezda ovde ne može da se uzda na iznenađenje. Do kraja prvenstva ostalo je da se odigraju još svega dva kola. Ko još veruje da APOEL neće osvojiti tri boda…

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

POLJSKA

U ovoj ligi deluje kao idealan rasplet za Crvenu zvezdu. Lehija je prva i igra dobro, mada Legija ne zaostaje mnogo. Razlika je svega tri boda. Zvezdi ne odgovara da tim iz Varšave bude šampion, te ‘Delije’ bi trebalo da navijaju za klub iz Gdanjska za koji nastupa naš Filip Mladenović. Međutim, u Poljskoj ima još mnogo da se igra, ostalo je još jedno kolo pa plej-of i dodatnih sedam utakmica. Čini se da će borba za titulu između Lehije i Legije trajati do poslednjih sekundi prvenstva. Naravno, u plej-ofu nas čeka i međusobni duel dva tima.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

RUMUNIJA

Iz komšiluka za sada stiže najlepša slika. Zvezdi odgovara da šampion bude Kluž, a tim Transilvanije ima tri boda prednosti u odnosu na FCSB ili Steauu, kako vam se više dopada. Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još šest kola, od čega su još dva duela u kom će koplja ukrstiti Kluž FCSB. Prvi je na programu već za vikend u glavnom gradu Transilvanije, a drugi u poslednjem kolu kada u Bukurešt dolazi CFR Kluž.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Drugo kolo kvalfikacija za Ligu šampiona bi za Crvenu zvezdu moglo da bude od presudne važnosti. Svi timovi koji se plasiraju u treće kolo, a kasnije ispadnu biće nosioci do kraja žreba za Ligu Evrope. Ulog kao što vidite nije nimalo mali.

FOTO: STARSPORT

Naravno, potrebno je prvo da Crvena zvezda u subotu pobedi Radnički iz Niša, a onda polako da prati šta se dešava u ostalim ligama Evrope…

0
0

3 Komentara

  1. Šta je bolje šta ćemo možda biti povlašćeni u 2. kolu kvalifikacija, ako nam ostanu iste boljke iz grupne faze LŠ a to su: spori igrači u odbrani i nadasve spora i jalova igra, nedovoljno snažna i bez kreacije na sredini terena!

    0
    0
    Odgovori
    • Ako izuzmes prve dve utakmice (Napoli kuci i PSZ tamo) kada smo stvarno igrali na prvu loptu (ali ne lepo i brzo nego ko prvi stigne do lopte da je sto dalje sutne od naseg gola) vec protiv Liverpula tamo smo igrali ii fudbala a na Marakani ne samo da smo pobedili nego smo bili i bolji! Zadnje dve utakmice smo izgubili ubedljivo a opet smo igrali, napadali, pasovima dolazilii do njihovog gola i dalii po jedan gol i Napoliju i PSZ-u! I ne samo da smo dali gol PSZ-u nego smo u prvih 20-25 minuta drugog dela mi stisli njih a oni izbacivali loptu sto dalje od gola pa je izgledalo kao da su oni u nasim a mi u njihovim dresovima! A sto se tice kvalifikacija tamo nema niko ko je makar pribliznih kvaliteta kao ova tri kluba sa kojima smo igrali ove godine!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter