0
Fudbal

LIGA ŠAMPIONA AZIJE – ‘ZAPAD’: Leonardo Vahdi doneo pobedu, Srbin strelac protiv Itihada (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.19 u 21:52

U grupama ‘B’ i ‘D’ azijske Lige šampiona odigrani su mečevi 3. kola na ‘Zapadu’, a junak jednog bio je bivši fudbaler Partizana Leonardo da Silva Souza.

U ‘B’ grupi Al Vahda iz UAE gostovala je Al Rajanu u Kataru. Posle ne baš ubedljivog prvog poluvremena u drugom je usledio ‘vatromet’. Domaćin je poveo u 52. minutu, Luka je asistirao do Rivasa, a Venecuelanac je pogodio za 1:0. Gosti su do izjednačenja stigli 15 minuta kasnije, Matar je uposlio Argentinca Taljabuea, a ovaj je bio nemilosrdan za – 1:1. Pobedu Al Vahdi u 93. minutu doneo je bivši krilni napadač Partizana Leonardo golom sa penala za 2:1 i prvo mesto na tabeli za tim iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Al Itihad iz Saudijske Arabije je na svom stadionu dočekao Lokomotivu iz Taškenta i slavio je sa 3:2. Bio je ovo još jedan meč u kom nije bilo golova u prvih 45 minuta, a onda je usledio ‘vatromet’. Domaćin je poveo golom Al Šamranija sa ‘bele tačke’ u 48. minutu. Samo dva minuta kasnije najbolji strelac ovog tima Al Muvalad je pogodio za 2:0. Činilo se u tom momentu da će Saudijci lako do trijmfa, ali…

U 70. minutu je Zotev asistirao do Iskanderova, a ovaj smanjio na 2:1. U 82. minutu šok, Amanov je centrirao, a Srbin Rajevac je gostima doneo izjednačenje – 2:2. Ipak, u kasnoj nadoknadi vremena u 94. minutu Al Itihad je dobio još jedan penal, a precizan je bio Al Muvalad za konačnih 3:2. Za goste su pored Rajevca igrali još Đokić i Jelić, dok kod domaćina nema Prijovića koji nije registrrovan za Ligu šampiona.

U ‘D’ grupi je Pakhtakor u Uzbekistanu dočekao Al Sad iz Katara i na kraju nije bilo pobednika 2:2. Ovde smo ‘vatromet’ videli u prvom poluvremenu, a gosti su vodili dva puta. U 6. minutu golmana Uzbekistanaca je savladala nekada vedeta Barselone Ćavi. Slavlje gostiju trajalo je svega tri minuta kada je Alijonov izjednačio na 1:1. Sedam minuta kasnije novi gol, ovoga puta je svu magiju sam pokazao Ćavi. Bod Uzbekistancima doneo je nekadašnji napadač Smedereva Ćeran golom u 41. minutu.

U istoj grupi do tri boda je stigao tim Persepolisa iz Irana koji je na svom terenu sa 2:0 pobedio Al Ahli sa 2:0. Pogotke za domaćina postigli su Kalizadeh u 19. minutu i Alipur u 48. minutu.

Grupa D

Pahtakor – Al-Sad 2:2 (2:2)
Persepolis – Al Ahli 2:0 (1:0)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Grupa B

Al-Rajan – Al-Vahda 1:2 (0:0)
Al-Itihad – Lokomotiva Taškent 3:2 (0:0)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter