0
Domaći fudbal

BIVŠI GAZDA LESTERA OTKRIVA: Zvali su me da uzmem Zvezdu, Partizan nisam mogao zbog navijača

Objavljeno: 09.04.19 u 20:00

Poznati biznismen želeo je da uloži u dva najveća srpska kluba, ali konkretnijih dogovora nije bilo.

Vodio je Milan Mandarić Portsmut, Šefild, Lester i još nekoliko poznatih klubova, a u medijima se dovodio u vezu sa crveno i crno-belima.

Sem pomenutih klubova, Mandarić je bio na čelu i ekipa kao što su Šarlroa i Nica, a od leta 2015. godine rukovodi Olimpijom.

– Nisam zaradio ništa, potrošio sam 15-16 miliona evra koje sam stekao na staromodan način – zaradio sam ih i platio sve poreze. Doneo sam taj novac od svoje porodice i uložio ga u Olimpiju. Još uvek nisam izašao, tako da se nadam dodatnim prihodima. Iz prethodnih klubova nisam izlazio s gubicima. Cilj mi je uvek bio napraviti bolji klub. Gde god sam bio, mogu se vratiti kao prijatelj. Velika je birokratija. Sporo se rešavaju stvari. Ima puno stvari na koje nisam navikao. Najveći moj problem je što sam se nakon 50 godina vratio na ove prostore. Pedeset godina živeo sam u Americi i Engleskoj. Tamo je uvek sve kako se dogovorite. Isto tako i u klubovima. Kada sam napravio posao, sve je bilo puno respekta i poštovanja. Slovenija je lepa zemlja, ali još nisam doživeo pravo priznanje. Ne daj, Bože, da posrnu Dinamo, Hajduk ili Rijeka, mislim da bi to Hrvati primetili. To Slovence kao da ne zanima. No, najvažnije mi je da sam miran na kraju dana kada se pogledam u ogledalo. No, u Sloveniji ima pozitivnih ljudi koji mi ukazuju da ne smem biti osetljiv. Jer Slovenci inače nisu optimistični i teško im je podneti nečiji uspeh, rekao je Mandarić u intervjuu za zagrebački ‘Večernji list’.

Mandarić se zatim osvrnuo na period kada je trebalo da uloži u srpske, ali i hrvatske klubove.

– U Srbiju nisam mogao u Zvezdu i Partizan i kako je god došao neki predsednik, pokušao me vratiti. U Hrvatskoj je bila i kombinacija s Hajdukom… Ovo mi je bilo najbezbolnije. Obećao sam ljudima da ću Olimpiju vratiti na prvo mesto i da će taj klub nešto značiti u regionalnim okvirima. Nećemo više prodavati igrače za 50 ili 100 hiljada evra. Ne bi bilo fer da sam uzmem zasluge. Nekoliko puta su sa mnom kontaktirali i tražili da uložim i u Partizan. No, nisu mogli rešiti pitanje navijača. Ja sam za saradnju s navijačima i oni su glavni za uspeh ekipe. No, druge stvari koje nisu deo fudbala i sporta, ne mogu rešiti… Uvek sam govorio navijačima da su oni vlasnici kluba, ne ja. Uvek sam ih molio da mi pomognu da vodim klub.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter