0
Evrokupovi

FOTO: YouTube

LŠ-ČETVRTFINALE: Sjajni Son srušio fenomenalne ‘građane’, čeka nas ‘pakleni’ revanš (VIDEO)

Objavljeno: 09.04.19 u 22:56

U prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na novom stadionu u Londonu Totenhem je sa minimalnih 1:0 pobedio Mančester siti.

Hrabri ‘pevci’ kljucnuli su ‘građane’. Tako da će sigurno boleti osam dana. Bilo je ovo veče za pamćenje Korejca Sona, ali i suza za Kejna zbog povrede i mnogo bolnijih za Aguera zbog promašenog penala, ali idemo redom…

Prvu šansu na novom stadionu ‘pevaca’ u Londonu imao je upravo domaćin. Igrao se 8. minut kada je posle centaršuta Sisoka volej uhvatio Ali, ali je lopta otišla preko gola. Pet minuta kasnije Siti je imao najbolju priliku na utakmici. Sterling je šutirao, Rouz blokirao udarac, ali posle intervencije VAR sobe sudija Kujpers je pokazao na penal. Šutirao je Aguero, ali je njegov pokušaj odbranio sjajni Loris.

Hotspur je do gola mogao u 25. minutu, posle akcije na levom boku Kujpers je ispoštovao prednost, nije svirao faul za domaćina, lopta je stigla do slobodnog Kejna, a ovaj sa sedam-osam metara dobro šutirao, ali je Ederson bio na mestu.

Drugo poluvreme otvorila je šansa za Siti, Aguero je dejstvovao po desnom boku, prebacio je loptu na suprotnu stranu, šutirao je Sterling, ali je Loris bio na mestu. Samo dva minuta kasnije šansu je imao Korejac Son, ali je tukao preko gola.

Isti igrač je šansu imao u 50. minutu, ovog puta je bio precizniji, ali je Ederson bio na mestu. Šok je usledio u 58. minutu kada je posle starta Delfa strdao Kejn, kapiten Engleske je zbog povrede morao van terena, a umesto njega ušao je Lukas Moura. To nije uzdrmalo Totenhem, igrao se 78. minut kada je Son jedva prihvatio jednu loptu u kaznenom prostru Mančester sitija, spasio je da ne izađe u gol-aut, onda je vratio ka petercu, obišao rivala, šutirao i pogodio za 1:0.

Žalili su se fudbaleri ‘građana’, ali VAR soba se nije oglasila i gol je priznat za delirijum domaćih navijača. Do kraja meča Siti je bio nešto ofanzivniji. Ipak, bez ozbiljnijih šansi sve do 96. minuta kada je Fernandinjo pokušao glavom, ali neprecizno preko gola.

Revanš meč u Mančesteru na programu je za osam dana.

TOTENHEM – MANČESTER SITI 1:0
(Son 78)

Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija)

TOTENHEM (4-3-3): Loris – Tripijer, Aldervejreld, Fertongen, Rouz – Eriksen, Vinks (od 81. Vanjama), Sisoko – Dele Ali (od 87. Ljorente), Son, Kejn (od 58. Moura).

MAN. SITI (4-3-3): Ederson – Voker, Otamendi, Laport, Delf – Gundogan, Fernandinjo, David Silva (od 89. De Brujne) – Marez (od 89. Sane), Aguero (od 71. Žesus), Sterling.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter