0
Evropske lige

KAD SE FUDBAL I UMETNOST ‘SUDARE’: Holanđani nadmašili sebe, ‘lale’ će ‘kotrljati’ najlepšu loptu na svetu! (VIDEO)

Objavljeno: 08.04.19 u 17:25

Holandija je zemlja koju možda najbolje definiše termin – umetnička sloboda. Ne postoji deo života u ovoj državi na severozapadu Evrope koji na neki način ne odiše umetnošću – od polja prepunih lala po kojima reprezentativci i nose nadimak, preko ulica gradova na kojima su stvarana brojna umetnička dela, do fudbalskog terena.

A upravo će Holanđani od naredne sezoe učiniti nešto zbog čega će dobar deo fudbalske Evrope ispratiti dešavanja na tamošnjim terenima. Ne, nije u pitanju transfer neke od najvećih svetskih zvezda, niti je u pitanju odluka nekog ruskog oligarha ili arapskog milionera ili kineskog biznismena da kupi Utreht, Groningen ili Fejnord i od njih napravi neko novo fudbalsko čudo o kom će „brujati stari kontinent“. 

U pitanju je nešto zapravo mnogo jednostavnije. Bar na prvi pogled…

Naime, ove godine će biti obeleženo 350 godina od smrti jednog od najvećih slikara u istoriji čovečanstva, Rembranta (preminuo 4. oktobra 1669. godine u Amsterdamu). Tim povodom čelni ljudi Fudbalskog saveza Holandije doneli su odluku da u narednoj sezoni utakmice domaćeg šampionata budu igrane loptama na kojima nisu obične šare, već slike ovog velikog umetnika.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter