0
Evropske lige

ALEGRI LIKUJE: Juventus na bod od osme uzastopne titule u Seriji A, uz novi rekord

Objavljeno: 08.04.19 u 19:20

Fudbaleri Juventusa osvojiće u subotu osmu uzastopnu šampionsku titulu u Seriji A ako osvoje bod protiv SPAL-a, koji se nalazi u donjem delu tabele.

Juventus je za vikend pobedio Milan sa 2:1, a drugoplasirani Napoli je odigrao nerešeno sa Đenovom, 1:1, pa je crno-belima dovoljan bod u narednom kolu protiv SPAL-a, koji na 16. mestu ima pet bodova više od Bolonje, prve u zoni ispadanja.

Ako Juventus osvoji bod protiv SPAL-a, postaće prvi italijanski klub koji je osvojio titulu šest kola pre kraja šampionata. Prethodni rekord od pet utakmica postavio je Torino u sezoni 1947/1948, a izjednačili su ga Fiorentina 1955/1956 i Inter u sezoni 2006/2007.

– Nije lako osvojiti osam uzastopnih titula. Čuo sam priče da borba za titulu nije baš zanimljiva, ali to je više priznanje Juventusu nego nedostatak pohvala drugim ekipama. Napoli radi sve što treba kako bi osvojio titulu i treba im čestitati. Ali, mislim da više pohvala treba dati Juventusu, pošto smo uradili više – naveo je trener ‘stare dame’ Masimilijano Alegri.

Alegri bi mogao da osvoji petu titulu u petoj sezoni u Juventusu i nastavi niz koji je započeo njegov prethodnik Antonio Konte.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter