0
Evropske lige

FOTO: PRINTSCREEN

SERIJA A: Juve nakon preokreta ‘slomio’ Milan, devetnaestogodišnjak rešio derbi…

Objavljeno: 06.04.19 u 19:55

Derbi meč 31. kola italijanskog šampionata odigran je u Torinu.

Fudbaleri Milana jurili su pobedu koja bi mogla da ih održi u trci za plasman u Ligu šampiona, ali u tome nisu uspeli već su doživeli poraz rezultatom 2:1.

Tokom uvodnih pola sata oba tima su pokušavala, ali nije bilo ozbiljnijih prilika, sve do 34. minuta. Nakon gužve u šesnasetercu ‘stare dame’ i navodnog igranja rukom Aleksa Sandra gosti su tražili jedanaesterac, a sudija Fabri nakon korišćenja VAR-a ipak je pokazao da se igra nastavi. Samo pet minuta kasnije gosti su krunisali ofanzivu. Nakon što je oduzeo loptu igračima Juventusa, Bakajoko ju je poslao do Pjateka koji je rutinski savladao golmana Šćešnog. Sedmim golom za Milan ove sezone, posljski napadač je doneo vođstvo svom timu u finišu prvog poluvremena. Do kraja ovog dela igre pokušao je Mandžukić ‘makazicama’, probao je i Dibala, sli su mreže mirovale

Krenuli su dosta ofanzivnije da igraju u drugom poluvremenu igrači Juventusa i to je moglo skupo da ih košta. Nakon nekoliko minuta igre u nastavku Kšištof Pjatek se našao u prilici za šut, te uputio udarac sa ivice šesnaesterca, ali je sada golman Juventusa bio na mestu. Do izjednačenja puleni Masimilijana Alegrija stižu nakon jednog časa igre. Igrao je opasno u svom kaznenom prostoru Musakio, glavni arbitar je pokazao na belu tačku, a precizan je bio Paolo Dibala.

Potpuno se utakmica otvorila nakon izjednačenja domaćih, prvo je iz slobodnog udarca pokušao Čalhanoglu, da bi na drugoj strani odgovorio Bentakur. Dvadeset minuta pre kraja utakmice u sjajnoj prilici naša se Ken, prvi je natrčao na odbitak, ali je loptu poslao visoko preko gola. Od momenta kada je u 66. minutu ušao na terenu umesto Dibale, devetnaestogodišnji napadač ‘prodromao’ je svoje saigrače. To se najbolje videlo u 84. minutu kada je Mojze Ken dobio pas u šesnaesterac od Miralema Pjanića i odmah opalio po lopti koja je završila iza leđa Pepa Reine. Talentovani Italijan ovim pogotkom postavio je i kranji rezultat meča, dok je do kraja priliku da poravna imao Čalhanoglu, ali je bio izblokiran…

SERIJA A, 31. kolo

Subota

Parma – Torino 0:0

Juventus – Milan 2:1 (0:1)
(Dibala 59pen, Ken 84 – Pjatek 39pen)

20.30 Sampdorija – Roma

Nedelja
12.30 Fjorentina – Frozinone
15.00 Udineze – Empoli
15.00 Kaljari – SPAL
18.00 Inter – Atalanta
18.00 Lacio – Sasuolo
20.30 Napoli – Đenova

Ponedeljak
20.30 Bolonja – Kjevo

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter