Mnogo prašine se podiglo posle vesti da je FS Srbije kontaktirao vezistu Lokomotive iz Zagreba Bojana Kneževića da zaigra za ‘orlove’.

Ipak, celu priču je demantovao FS Srbije, a sada se oglasio i Bojan Knežević u pokušaju da ‘ispegla’ stvar.


– Ovim putem imam potrebu da objasnim situaciju oko celokupne riče i svih medijskih napisa, te mojih izjava. Ja sam pre par dana zaista dobio poziv od čoveka koji se predstavio kao osoba iz FSS, postavio mi je par pitanja na koja sam sasvim normalno odgovorio, kao što sam i odgovorio svakom drugom ko me je pitao u vezi toga – rekao je Knežević za ‘Indeks’.

Vezista Dinama koji igra na pozajmici u Lokomotivi je istakao da je Hrvatska jedina zemlja za koju želi da igra.

– Duboko i posebno sam naglasio da je Hrvatska bila od malena i bit će uvek moj prvi izbor, bez obzira na sve. Niti u jednom trenutku ja nisam rekao da prihvatam poziv Srbije, niti da mislim da ću ga prihvatiti, nego da postoji mogućnost s pravne strane da nastupim za njih. Na šta sam ja rekao da nikada ne znaš šta nosi sutra i da ne odbacujem tu mogućnost u budućnosti.

Bojan Knežević se na kraju izvinio svima.

– Iako mi mnogi govore da nemam razlog za to, ja imam potrebu izviniti se ovim putem ljudima koji su se našli uvređenima. Nije mi bilo u cilju da podignem nikakve tenzije, nego pre svega, razmišljao sam i razmišljam i danas na jedan normalan sportski način kako bi po meni trebao razmišljati svaki profesionalac koji želi svojoj porodici omogućiti najbolje – zaključio je Knežević.