0
Evropske lige

MIHAILO RISTIĆ ZA HOTSPORT: U Monpeljeu sledi uspon i gol je samo kruna dobrih igara

Objavljeno: 04.04.19 u 12:25

– Izabrao sam pravi klub i pokušaćemo da se izborimo za izlazak u Evropu, a moja je želja da u narednom periodu se izborim za mesto u selekciji Srbije – poručio je bivši igrač Crvene zvezde.

Potencijal je Mihailo Ristić (24) pokazao u Crvenoj zvezdi, a krenulo mu je dobro kada se preselio u Krasnodar i posle Sparte iz Praga zimus je prešao u Francusku. Brzo se adaptirao u Monpeljeu, postao standardan i sinoć upisao prvi gol za novi klub overivši pobedu protiv Gengana. Svoje impresije izneo je u razgovoru za HotSport i vezista u ulozi levog beka smatra da sledi nastavak dobrih partija u zemlji šampiona sveta u fudbalu.
– Ozbiljno je takmičenje u Francuskoj. Ako nisi sto posto spreman teško je odraditi dobro zadatke, a posle par mečeva imao sam povredu mišića i jedva sam čekao povratak. Radio sam naporno i izborio se da ponovo budem u najboljem timu – kaze Ristić.

Navikavanje na novi stil islo je ubrzano.
– Imao sam pomoć i od Le Taleka. Znamo se iz Zvezde, dosta smo razgovarali i prihvaćen sam odlično od saigrača. Šef je pokazao da ima u mene poverenje i onda je lakše kada tek ulaziš u „mašinu“.

Biti odlučan i motivisan je deo recepta za uspeh.
– Osetio sam da mogu da igram na visokom nivou, a Monpelje je pravi tim za moj uspon karijere i pokušaću da budem još bolji u nastavku sezone i preostalih osam mečeva. Naš cilj je da pokušamo da dođemo do mesta u Evropi i četiri boda manje nisu neka zaliha za rivale.

Pogodak protiv Gengana je overio trijumf.
– Njima gori pod nogama i posle poraza u finlalu Liga Kupa hteli su da zaleče „rane“. Posle našeg vođstva su pokušali da ofanzivom dođu do izjednačenja i onda je usledio moj pogodak desetak minuta pre kraja da privedemo posao kraju.

Navijaci su Srbina nagradili aplauzima.
– Osećao sam se baš lepo. Imao sam šanse u nekim mečevima i drago mi je da sam prvenac upisao na domaćem terenu. Želim da nastavim u ovakvom ritmu.

Bivši mladi reprezentativac Srbije može da bude i naslednik Aleksandra Kolarova u dresu „orlova“. Dobar učinak je prava preporuka.

– Naravno da svako od nas želi da igra za Srbiju, tako i ja imam da se dobrim partijama ovde izborim za status kod selektora Krstajića. Imam tamo drugove na celu sa Lukom Jovićem sa kojima sam nastupao u mlađim kategorijama, a doći će nadam se taj dan, samo da budem na sceni i nastavim sa dobrim partijama – poručio je na kraju Ristić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter