3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BIĆE REČI O ZVEZDINOM GOLU: Kod prvog gola Pavkov nije bio u ofsajdu, ali… Savićev prevnac! (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.19 u 17:42

Fudbaleri Crvene zvezde poveli su sa 1:0 protiv Bačke pogotkom Milana Pavkova iz naizgled nedozvoljene pozicije, a u strelce se potom upisao i Vujadin Savić.

Crvena zvezda je u 7. minutu bila u napadu, Simić je uputio centaršut sa levog krila, Ben sjajno reagovao i uputio udarac glavom, ali je golman Zogović uspeo da odbije loptu nazad, u polje.

Na njegovu nesreću, ona je pogodila Bena koji je bio u doskoku, odbila se ka Pavkovu, koji je zatresao mrežu.

Iako je prvobitno izgledalo kao da je napadč crveno-belih bio u nedozvoljenoj poziciji, prema novim pravilima FIFA kada je ofsajd u pitanju ukoliko napadač koji se u tom momentu nalazi najbliži protivničkom golu do lopte stigne nakon odbitka koji je nastao kao posledica igre odbrane, njegova pozicija je ispravna.

Drugi sporni detalj je Benovo igranje rukom, što u ovoj situaciji najčešće ostaje sudijama da procene na osnovu sopstvenog uverenja, pa ćemo mi vama prepustiti da procenite da li je Zvezdin internacionalac Pavkova uposlio rukom:

Četiri minuta kasnije Zvezda je povela sa 2:0, pošto je nakon još jedne loše reakcije odbrane domaćeg sastava Vujadin Savić sa peterca zakucao loptu u mrežu i tako postigao svoj prvenac od kako je obukao dres Zvezde u junu 2017. godine.

Četiri minuta kasnije Bačka je uspela da nakon kontre i dobre akcije Gavrića i Radovića stigne do pogotka i smanji na 2:1.

 

0
0

3 Komentara

  1. Kakvo je ovo objašnjenje, Ben nije u ofsajdu jer je dobio loptu od golmana nakon odbrane,,a ne Pavkov. Ofsajd je zato što se Pavkpov nalazi ispred bena kada mu on gurne loptu nogom. Još igranje rukom. DStrašno. Zanimljivo kako se Zvezdi stalno puštaju neregularni golovi, pogotovo oni ključni, za izjednačenje protiv Partizana, da povede u utakmici, izmisle penali, previde ofsajdi i svašta.

    0
    0
    Odgovori
    • Zvezdi na ovom meču nisu svirana dva čista penala, tako da nemoj da se sramotiš. Svirali bi penale i vama, da možete da dodjete do 16m

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter