0
Domaći fudbal

PLS: TSC nastavio da deli lekcije, golovi i crveni kartoni obeležili duel na ‘Čika Dači’ – napeto na vrhu, ali i na dnu…

Objavljeno: 31.03.19 u 19:56

Odigrano je sedam mečeva poslednjeg kola regularnog dela Prve lige Srbije.

Pobede su zabeležili timovi sa vrha tabele, ali i fenjeraši Novi Pazar i Sloboda iz Užica.

Krupnim korakom korača TSC iz Bačke Topole ka elitnom rangu i čvrsto drži prvu poziciju u Prvoj ligi. Puleni Zoltana Saba nastavili su niz od osam pobeda u Dobanovcima. Sredinom prvog dela meču mrežu domaćeg tima načeo je Dejan Milićević, da bi tokom drugog poluvremena Nenad Lukić i Vladimir Branković sa bele tačke postavili konačan rezultat ove utakmice.

I pored poraza Sinđelića ekipa Trajala nije uspela da se domogne plej-of zone. Na Gradskom stadionu u Novom Pazaru od njih je bolja bila istoimena ekipa koja je do trijumfa stigla golom Dženana Plojovića u 72. minutu utakmice. Izabranici Neška Milovanovića pred svojom publikom stigli su do veoma važnih bodova koji im mogu pomoći u borbi za opstanak u drguom rangu.

U malom beogradskom derbiju ekipa Žarkova uspela je da savlada Sinđelić. Gosti su tokom prvog poluvremena golovima Lukića i Kikovića stigli do prednosti, koju je dodatno povisio u 85. minutu utakmice Kovalenko. Počasni pogodak za domaći tim postigao je Miloš Krstić tri minuta pre kraja regularnog dela utakmice.

Pored Pazaraca još jedna ekipa sa dna tabele uspela je upiše pobedu za kraj regulrnog dela. Reč je o užičkoj Slobodi koja je golom Vladimira Peralovića uspela da dođe do pobede protiv čačanskog Borca. Zebre su nastavile crni niz koji traje već duže vreme, koji su uspeli da iskoriste i Užičani.

Pored forme koja je promenljiva fudbaleri Zlatibora uspeli su da na stadionu ‘Švajcarija’ dođu do pobede protiv Metalca. Krajem prvog poluvremena Milan Đokić je uspeo da zatrese mrežu koju je branio Kostić, što će se ispostaviti na kraju bilo dovoljno za pobedu danas.

Minimalcem je slavila i Bežanija, takođe na svom terenu protiv ekipe Bečeja. Gol odluke postigao je Aleksandar Desančić u 66. minutu igre.

Prava goleada ovog popodneva viđena je na stadionu ‘Čika Dača’ u Kragujevcu. Petoplasirani Radnički dočekao je na svom terenu Teleoptik, a oba tima u poslednje vreme ne igraju na zavidnom nivou. Tomislav Todorović doneo je prednost domaćoj ekipi, da bi kao izjednačenje gostima doneo supertalentovani Jovan Kokir koji je bio strelac i u prošlom kolu. Do preokreta tim iz Zemuna dolazi u 73. minutu kada je strelac bio Filip Vorotić, a bod Radničkom u poslednjem minutu regularnog dela utakmice donosi Aleksandar Dimitrić. U samom finišu došlo je i do isključenja dva igrača domaćeg tima, Ostojića i Aleksijevića, dok je Milosavljević iz ekipe Teleoptika dobio žuti karton.

Kraj regularnog dela Prve lige Srbije kompletiraće derbi meč između trećeplasirane Inđije i drugoplasrianog Javora.

Prva liga Srbije, 30. kolo

Nedelja

Bežanija – Bečej 1:0 (0:0)
(Desančić 56)

Borac – Sloboda 0:1 (0:0)
(Peralović 73)

Budućnost Dobanovci – TSC 0:3 (0:1)
(Milićević 17, Lukić 65, Branković 70pen)

Novi Pazar – Trajal 1:0 (0:0)
(Plojović 72)

Radnički 1923 – Teleoptik 2:2 (1:0)
(Todorović 34, Dimitrić 90 – Kokir 53, Vorotić 73)

Sinđelić – Žarkovo 1:3 (0:2)
(Krstić 87 – Lukić 35, Kiković 45, Kovalenko 85)

Zlatibor – Metalac 1:0 (1:0)
(Đokić)

Ponedeljak
16.00 Inđija – Javor

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter