0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA SRBIJE: Proleter na krilima Govedarice napravio veliki korak ka plej-ofu

Objavljeno: 29.03.19 u 19:55

U premijernom meču 28. kola Superlige Srbije Proleter iz Novog Sada je na ‘Karađorđu’ sa 3:0 (1:0) pobedio Bačku.

Mali vojvođanski derbi pripao je Proleteru. Time je tim iz Slane bare stigao na korak do plej-ofa Superlige Srbije. Prva je zapretila Bačka preko Pantića, ali je njegov šut odbranio Vesić. Sa druge strane šanse su imali Čolović i Vujaklija, ali su bili neprecizni.

Proleter je poveo u 41. minutu kada je Vujaklija uposlio Čolovića na boku, a ovaj šutirao sa distance i uz pomoć jednog defanzivca Bačke savladao Zogovića – 1:0. Pred sam kraj prvog poluvremena novu kontroverznu odluku doneo je sudija Bojan Nikolić, naime posle jednog starta igrača domaćeg tima Makarić je pao na zemlju, a arbitar je to procenio kao simuliranje igrača Bačke, pokazao mu je žuti karton što je bio drugi, to jest crveni.

Sa igračem manje gosti nisu više imali nikakvu šansu. Prvo je u 53. minutu posle kornera Novakovića, Govedarica glavom povisio na 2:0, da bi konačnih 3:0 postavio isti igrač u 79. minutu.

Sada samo čudo može da spreči Proleter da igra u plej-ofu Superlige Srbije, dok sa druge strane Bačku čeka grčevita borba za opstanak.

SUPERLIGA SRBIJE, 28. KOLO:

petak

Proleter – Bačka 3:0 (1:0)
(Čolović, Govedarica 53, 79)

subota

Dinamo – Vojvodina 15.00
Spartak – Mladost 15.00
Čukarički – Radnik 17.00
Radnički – Rad 17.00
Crvena zvezda – Mačva 19.00

nedelja

Napredak – Partizan 17.00
Voždovac – Zemun 19.00

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter