0
Domaći fudbal

Dejan Djurdjevic Zemun - Radnicki Nis, Super Liga Srbije, Superliga Beograd, Srbija, Mart 16. 2019. 16.3.2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

DEJAN ĐURĐEVIĆ: Da odigramo kao protiv Nišlija i dođemo do povoljnog rezultata

Objavljeno: 29.03.19 u 19:00

Poslednjeg dana ovog meseca Fudbalski klub Zemun odigraće utakmicu 28. kola Superlige.

U nedelju od 19 časova Zemun će gostovati ekipi Voždovca.

Posle više od dve nedelje bez zvanične utakmice, zeleno-plavi se vraćaju iskušenjima u Superligi Srbije. Rival je dvanaestoplasirani Voždovac kog je tim iz Gornje Varoši savladao na Gradskom stadionu ove sezone rezultatom 2:1.

– Kao i svaka utakmica u ovom nizu i protiv Voždovca će biti jedna teška. Pogotovo u situaciji u kojoj se nalazimo trenutno i koje smo veoma dobro svesni. Pred Radnički sam izjavio da bih bio zadovoljan igrom kao protiv Proletera, sada bih bio zadovoljan da odigramo kao protiv Radničkog. Da ponovim takvu igru i mislim da ćemo ovoga puta napraviti rezultat. Imali smo dosta vremena za analizu prethodnog perioda i ne sme da nam se ponovi pad koncentracije u stiacuciji u kojoj treba da rešimo meč. Prethodnih dana smo trenirali na našem veštaku te nam neće predstavljati problem da se naviknemo na teren Voždovca.

Reprezentativna pauza koristila je superligašima za odmor ali i pripremu pred nastavak takmičenja.

– Vratila su nam se trojica reprezentativaca i ponovo smo na okupu mada postoje problemi sa povredama i kartonima. Protiv Voždovca ćemo biti bez stuba odbrane, Milana Savića, a još nekoliko igrača koje muče povrede su upitni. Filip Kukuličić i Nikola Nešović su se vratili nakon povreda ali još uvek nisu maksimalno spremni.

U pauzi Zemun je imao odličnu predstavu na Gradskom stadionu kada je za samo šest minuta igre napravio preokret i porazio slovenačkog prvoligaša Triglav.

– U prijateljskoj prtotiv Triglava smo bili apsolutno onakvi kakvi ne volim da budemo, što se prvog poluvremena tiče. Prvih 45 minuta smo odigrali izrazito loše, a uz moju burnu reakciju na poluvremenu uspeli smo da se pokrenemo i preokrenemo u nastavku. I takve utakmice su stimulans jer nakon dugog perioda bez trijumfa u Superligi izgubili smo veru u sebe, ali iskreno verujem u način na koji igramo i da će do kraja prvenstva morati sve da nam se vrati.

Kao i prethodnih nedelja, i na ovom gostovanju se očekuje velika podrška navijača Zemuna.

– Pozvao bih naše navijače da budu uz nas i protiv Voždovca kao što je to slučaj svakog vikenda kada igramo kod kuće, ali i na strani. Pokazali su već ove sezone da nas prate kroz celu Srbiju, a pogotovo se brojnost videla na beogradskim gostovanjima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter