0
Domaći fudbal

FOTO: partizan.rs

PREDRAG MIJATOVIĆ ULIO VERU GROBARIMA: Savo će dati sve od sebe, a Tadiću ću ‘odati tajnu’…

Objavljeno: 28.03.19 u 19:03

Predrag Mijatović bio je jedan od počasnih gostiju na otvaranju Sportskih igara mladih, i tom prilikom prokomentarisao je dolazak Save Miloševića na klupu Partizana, povratak Zinedina Zidana na klupu Real Madrida, ali i sezone koje igraju Luka Jović i Dušan Tadić.

Za početak, Mijatović je prokomentarisao izbor Save Miloševića na mesto novog šefa stručnog štaba Partizana:

– Meni je lično drago što je Savo postao trener Partizana. Zadnjih godina je imao ambicija da krene tim vodama, kao trener. Želim mu puno sreće, siguran sam da će sve uraditi da neke stvari dovede u najbolji mogući red. Za sad mu čestitam, velika obaveza, velika stvar za početak trenerske karijere. Bili smo cimeri, znam ga dobro i verujem da će dati sve od sebe.

Otkrio je Mijatović da li postoji ambicija i kod njega da u nekom trenutku započne trenersku karijeru, poput Miloševića, ili je bliži ostanku na mestu funkcionera, poput Dejana Savićevića:

– Ima puno bivših igrača koji su krenuli jednim tokom pa se posle prebacili u trenerske vode. Dejan Savićević je predsednik fudbalskog saveza Crne Gore, i siguran sam da neće biti trener, kao što neću biti ni ja. Da bi se postalo trener neophodno je dobiti licencu, ja je nemam, neću je ni imati, tako da to ne dolazi u obzir. Svako posle završetka karijere traži nešto čemu će se posvetiti posle fudbala. Savo je rešio da posle funkcije postane trener i stvarno mu želim svu sreću i mnogo uspeha. 

FOTO: STARSPORT

Potom je nastavio o Miloševiću:

– S obzirom na to da ja živim u Madridu ne viđamo se tako često ali pričamo telefonom, čujemo se, ali ne toliko često pa da znam njegove razloge. Ono što znam jeste da je Savo veliki partizanovac, voli fudbal, želi da napravi nešto što je napravio u klubovima u kojima je igrao, tako da će uraditi sve da stvari dovede u red.

Dotakao se i Partizana:

– Ima mnogo problema, ali nemam više informacija od vas o događajima u klubu, samo ono što pročitam u medijima. Kao partizanovac voleo bih da on uvek bude prvi, da osvaja titule, ali u fudbalu, sportu generalno je to nemoguće. Sada je primat uzela Crvena zvezda, nakon par godina dominacije Partizana, pa će se opet vratiti Partizan…

Ni Real Madridu ne „cvetaju ruže“:

– Real je uradio nešto što neće niko ponoviti, uzeli su tri vezane titule prvaka Evrope, ali su ove godine kiksnuli. Ipak, to je ciklus, normalno, smena generacija… Traže se neki novi igrači koji će da ponovo beleže uspehe.

Upitan da prokomentariše navodno interesovanje Real Madrida za Luku Jovića, Mijatović je rekao:

FOTO: STARSPORT

–  Meni je drago što Luka Jović igra tako, možda i sezonu života, i što je na listi svih klubova koji imaju razvijen skauting. Ne znam koliko je to realno, ali meni bi bilo drago da ga vidim u Real Madridu. Opet, to je stvar njegovog izbora, ali nema sumnje da je u pitanju momak koji je budućnost fudbala.

Mijatović se osvrnuo i na povratak Zinedina Zidana na klupu Reala:

– Mene u stvari zanima zašto je Zidan otišao, da bih mogao da kažem šta mislim o povratku. Ipak, mislim da je pozitivno, pogotovo nakon lošeg početka sezone. Pozvao je Zidana, on se vratio, situacija se smirila, strasti, pa ćemo da vidimo. Bilo bi lepo da završe drugi, a očekuje nas uzbudljivo leto kada je Real u pitanju.

Poseban utisak ostavila je partija Dušana Tadića:

– Mislim da smo svi koji smo gledali oduševljeni. Igra sjajnu sezonu u velikom klubu poput Ajaksa. Tadić je lider tog Ajaksa, i drago mi je zbog njega. Naravno, nije mi drago jer je Real Madrid ispao, to nikako ne želim mom klubu, ali mi je drago zbog njega i želim mu j da protiv Juventusa to ponovi i da zaigra finale Lige šampiona – zašto da ne, istakao je Mijatović, da bi za kraj, na pitanje da li mu je nešto savetovao pred meč sa Juventusom, s obzirom na to da Mijatović „zna kako sa „starom damom““ (postigao gol za titulu šampiona Evrope 1998. godine), rekao:

(Youtube/ Blog Baú dos Campeões O futebol mundial está aqui)

– To bih ipak ostavio kad ga sretnem negde, da ne delim to sa svima… Podelio bih to sa njim, zaključio je uz osmeh legendarni napadač Partizana i Real Madrida.

(Youtube/ TeoCRi HD)

(Za HotSport sa otvaranja Sportskih igara mladih – Darko Noveski)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter