0
Domaći fudbal

PLS: Povratak Metalca na pobednički kolosek

Objavljeno: 27.03.19 u 20:00

Rezultatska važnost utakmice, zbog borbe za što bolju poziciju pred plej-of, doprinela je da na Stadionu Metalac, prohladne martovske večeri, gledamo tvrdu, takmičarsku utakmicu, sa malo atraktivnih poteza. 

Domaći su bili bolji protivnik i na kraju zasluženo slavili.  Dugo je trajalo ispitivanje snaga protivnika. Metalac za nijansu agresivniji i više na polovini protivnika, ali bez neke veće prilike za gol.

U 20. minutu pokušao je Pajević sa 18 metara, ali je lopta od bloka odbrambenih igrača gostiju završila za malo pored desne stative gola gostiju.

Igrao se 28. minut u kratkom razmaku, dve velike prilike za Metalac. Dobar pas Gočanina ka Krstiću koji je u šesnaestercu, njegov udarac je izblokiran, na loptu natrčava Savić šutira, ali stativa zaustavlja njegov udarac. Samo desetak sekundi kasnije u izglednoj poziciji se našao Mijailović, šutira, ali njegov udarac završava pored leve stative.

Ove prilike razdrmale su igrače Metalca koji požrtvovanije kreću ka golu gostiju.

Nakon pola sata igre skraćen korner sa leve strane izvodi Krstić, a lopta završava tik pored leve stative Trkuljinog gola. Minut kasnije, Đurić odlično prolazi po levoj strani, proigrava Ilića koji ulazi u šesnaesterac, odigrava povratnu za Savića, ali Savić loše zahvata loptu i ne uspeva da savlada Trkulju.

Kazna za promašaje mogla je da stigne u 32. minutu Posle centaršuta Matijevića sa desne strane, najbliži golmanu Kostiću je Đurić, ali iz izgledne situacije šutira pored gola.

Dobar napad Metalca videli smo u 37 minutu. Nakon centaršuta sa leve strane, visoko skače Đurić, lopta je visoka za njega, ali uspeva da je zakači i umiri, ona visoko odskače u šesnaestercu gostiju, na 6 metara od gola, na nju naleće Koraksić, šutira iz prve, ali ne uspeva da je “poklopi” prilikom udarca i ona odlazi visoko preko prečke.

Do kraja prvog poluvremena, igra se uglavnom odvijala na sredini terena.

U prvom minutu nastavka Đurić fantastičnim driblinzima prodire po levoj strani, ulazi u šesnaesterac gostiju, dolazi do kontakta sa odbranom gostiju, on pada, ali je sudija Rijavec procenio da je Đurić simulirao prekršaj i daje mu žuti karton.

Nakon 56, minuta igre dobra šansa za Ilića. Šutira sa ivice šesnaesterca, ali lopta završava za malo preko prečke gostiju.

Slobodan udarac izveo je Ješić u 60. minutu. Odličan udarac ali lopta završava tik iznad prečke. Samo minut kasnije, odličan prodor Ješića po desnoj strani, ubacuje loptu u šesnaesterac, za malo kasni Savić, stiže je Đurić, ali loše zahvata loptu i šutira neprecizno.

Čekali su igrači Metalca na gol više od sat vremena. U 62. minutu  dosuđen je korner sa leve strane za Gornjomilančane. Korner izvodi Krstić, najviši je u skoku Ilić, udara loptu glavom, golman uspeva da je zakači i ona od prečke završava u mreži gostiju za 1:0.

Posle odličnog prodora po desnoj strani i ubacivanja u šesnaesterac raspoloženog Ješića, u 64. minutuu kaznenom prostoru oboren je Savić i sudija Rijavec pokazuje na belu tačku. Najstrožu kaznu izvodi Ješić, ali Trkulja brani njegov udarac, lopta udara u stativu i odbija se na 2 metra od gola, na nju natrčava Mijailović, ali ni on ne uspeva da zatrese mrežu gostiju, već šutira preko gola.

Metalac – Sinđelić 1:0 (0:0)
29. kolo PLS

Stadion Metalac, 27. mart
Sudija: Nikola Rijavec

Strelci: Ilić 62′ (Metalac)
Žuti kartoni: Koraksić 17′, Đurić 46′, Krstić 67′, Vranjanin 88′ (Metalac), Stanković 40′, Đurić 58′, Matijević 70′ (Sinđelić)

Metalac: Kostić, Vranjanin, Gočanin, Đurić, Ješić (Kecap 90′), Ilić (Plazinić 81′), Pajević, Krstić, Savić (Vukmanović 88′), Mijailović, Koraksić
Sinđelić: Trkulja, Bumbar, Blagojević, Žang (Denković 52′) , Matijević, Stanković, Ivković (Jović 81′), Đurić, Krstić, Vujić, Pešić

FOTO: FK Metalac

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter