Portugalac Želson Martines stigao je prošlog leta kao veliko pojačanje u Atletiko Madrid, ali se na ‘Vanda Metropolitanu’ nije snašao.

Zimus je usledila privremena selidba u Monako, posle koje su ‘kneževi’ iz opasne zone isplivali do 16. mesta i realnih šansi za opstanak. Tako bi se privremena selidba Želosna Martinesa mogla pretvoriti u stalnu. Kako javljaju mediji u francuskoj, dva kluba su se dogovorila oko otkupa ugovora Portugalca. Naime, Monako će na ime obeštećenja platiti Atletiko Madridu 30 miliona evra. Ipak, sav novac neće otići u ruke ‘jorgandžija’…


Naime, Želson Martines je u Atletiko prošlog leta stigao kao slobodan igrač nakon fizičkog nasilja koje su sproveli navijači Sportinga nad fudbalerima svog tima. ‘Lavovi’ su pokrenuli postupak protiv Atletika i po dogovoru dva kluba 50 posto pripada zeleno-belima. To znači 15 miliona evra.

Trener Monaka Leonardo Žardim želi da otkupi ugovor i Adrijana Silve iz Lestera, koji takođe ovog proleća pruža sjajne partije u dresu ‘kneževa’.