0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DUŠAN TADIĆ: Razmišljao sam da popijem nešto protiv bolova nakon starta Pepa

Objavljeno: 26.03.19 u 10:13

Navijačima naše selekcije ‘laknulo’ je par dana pred duel u Lisabonu kada su saznali da će Dušan Tadić ipak biti spreman za taj meč.

Dobrim partijama u dres u Ajaksa, Srbin je skrenuo pažnju evropske javnosti, a tako je nastavio i u nacionalnom timu.

Ni oštar start Pepea nije omeo miljenika ‘orlova’ da prikaže odličnu igru.

– Baš me je jako udario Pepe, ali ostao sam na terenu. Da je tada Lazović nastavio da trči sam bi izbio pred golmana, ali je i on stao. Strahovao sam kada sam otišao u svlačionicu, razmišljao sam da li da popijem nešto protiv bolova. Posle toga se ohladila noga i normalno sam meč priveo kraju, kazao je Tadić.

Bodom osvjenim na premijeri naša selekcija trebalo bi da bude zadovoljna.

– Ovo je veoma važan bod. Pre utakmice smo išli smo na pobedu ili remi, potpuno bi druga slika bila da nismo primili gol, ali je dobro i ovako. Pokušaćemo da analiziramo ono što nije valjalo, nadam se da ćemo ispraviti greške u narednim utakmicama. Brzopletost je normalna kada imate mnogo mladih igrača. Imali smo još nekoliko dobrih prilika za drugi gol u prvom poluvremenu, imali smo slične situacije u nastavku, ali nismo uspeli da damo gol. Morali smo bolje da rešavamo kontre, a oni su dominirali u nastavku, poručio je on.

FOTO: STARSPORT

Vezista Bešiktaša Adem Ljajić, kao i Tadić smatra da je naša selekcija na dobar način otvorila ove kvalifikacije.

– Bilo je teško, ali smo mi pružili veoma kvalitetnu partiju. Dobro smo se spremili za Portugalce, znali smo da nam preti velika opasnost i da imaju igrače koji u svakom trenutku mogu da nam naprave problem. Međutim i mi smo imali svoje šanse. Mogli smo da im napravimo mnogo problema u nastavku, ali idemo dalje, poručio je Ljajić, a onda se osvrnuo i na dobru priliku koju je imao:

– Nisam znao da nikoga nije bilo oko mene, da jesam primio bih loptu, sačekao bih, zaključio je on.

Naredni meč na putu ka šampionatu Evrope ‘orlovi’ će igrati u junskon terminu, i to 7. u gostima protiv Ukrajine i tri dana kasnije protiv Litvanije u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter