Dok se fudbaleri Crvene zvezde spremaju za nastavak prvenstva i borbe za titulu i trofej u kupu, uprava pravi plan za leto i početak evropskih kvalfikacija.

Rekao je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić da na leto neće biti rasprodaje igrača do kraja evropskih kvalfikacija. Da je tako svedoči i to da su produženi ugovori ključnim fudbalerima i da je okosnica tima sačuvana. Ipak, to ne znači da pre avgusta neće biti prodaje igrača i popunjavanja budžeta za sledeću sezonu.


Jasno je da ‘Marakanu’ napušta mladi Aleksa Terzić i da je na korak do Firence. Sledeća mesta koja bi već početkom leta trebalo da budu upražnjena jesu mesta stranaca. Džonatan Kafu ‘flertuje’ sa Japancima, ali i da ne dođe do dogovora on napušta Beograd, jer mu ističe pozajmica sa crveno-belima. Ista situacija je i sa štoperom Rašidom Sumailom koji radi odvojeno sa Ivicom Momčilovićem, a na leto će nazad u Kuvajt.

Tu nije kraj, Crvena zvezda će se po svemu sudeći rastati i sa Lorencom Ebesilijom, Holanđanin poreklom iz Surinama će završiti sezonu u crveno-belom dresu, a uprava je potom spremna da se odrekne usluga kreativca čak i ako ponuda bude slabija od one koju je klub platio kada ga je doveo iz APOEL-a. Prosto, Lorenco Ebesilio se nije nametnuo kao lider ekipe, a dolaskom Mirka Ivanića i pored fenomenalnog Marka Marina postao je tek treća opcija na mestu ‘plejmejkera’, što je optrećenje za budžet šampiona Srbije.

Ponovo, tu nije kraj. Naime, kako HotSport nezvanično saznaje, na izlaznim vratima već početkom leta mogao bi da se nađe Ričmond Boaći. Napadač iz Gane nije u formi kakva ga je krasila u prvom mandatu na stadionu ‘Rajko Mitić’. Šta više jedan od najboljih strelaca crveno-belih u poslenjoj deceniji muči muku sa povredama i više je na terapijama nego na terenu.

Cilj je da se Ričmond Boaći oporavi, popravi golgeterski učinak i izbori se za ponudu iz inostranstva. U slučaju da se ona pojavi već početkom priprema Crvena zvezda ne bi pravila problem oko odlaska napadača, naravno ako se njeni finansijski uslovi ispoštuju.

Tako bi Crvena zvezda ostala na ‘tri slova’ kada je reč o strancima Marku Marinu (koji bi mogao da zatraži državljanstvo), Eriku Jirki i El Farduu Benu. To bi otvorilo mesto za novog stranca koji bi doneo potreban kvalitet za evropske kvalfikacije i mogao da zaigra u domaćem prvenstvu. Takođe, doveo bi se i jedan stranac koji bi se našao u rotaciji kada je reč o domaćim takmičenjima.

HotSport možete pratiti i na Instagramu. Hvala na poverenju!