Opreznost na stratu je neophodna protiv domaćina kog predvodi svetski as Kristijano Ronaldo, a naš adut je povratak kapitena Dušana Tadića i najboljeg strelca Aleksandra Mitrovića.

Nijedan početak nije lak, pogotovo ne onaj u kom ideš na noge šampionu Evrope Portugaliji u Lisabon od 20.45. Imaju “orlovi” u džepu rezervnu varijantu, pošto su bili prvi u ‘C’ Ligi nacija, mada svi žele da start sa aktuelnim šampionom Starog kontinenta bude uspešan. Nekoliko dana rada omogućilo je sekektoru Mladenu Krstajiću da izabere adute, a kako saznaje HotSport odluka je pala da se krene sa jednim klasičnim napadačem i tu ulogu će dobiti najbolji strelac Aleksandar Mitrović. Opreznost je neminovna i uloga “džokera” je namenjena Luki Joviću.


Dosta toga zavisi od odbrane, a pored Marka Dmitrovića na golu, tandem štopera ostaje isti kao u Nemačkoj tako da je veliki posao ispred Uroša Spajića i Nikole Milenkovića. Na desnom beku se očekuje Antonio Rukavina i poslednju liniju na suprotnoj strani popuniće Filip Mladenović, pošto Miroslava Bogosavca muči povreda zgloba. Na sredini zadatke će imati Nemanja Maksimović i Saša Lukić, dirigent je kapiten Tadić i na bokovima verovatno će delovati Adem Ljajić i Darko Lazović.

Projektovan sastav: Dmitrović – Rukavina, Spajić, Milenković, Mladenović – Maksimović, Lukić (Sergej Milinković-Savić), Ljajić, Lazović, Tadić – Mitrović.