3
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT UGAO: Dve karte na Krstajićevom talonu, da li će ovom iznenaditi Ronalda i drugare…

Objavljeno: 24.03.19 u 23:57

Fudbalska reprezentacija Srbije danas od 20.45 startuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Portugalije u Lisabonu.

Da je moglo teže na početku za četu Mladena Krstajića nije, prvo pa muško. Srbija će na otvaranju novog ciklusa kvalfikacija za Evropsko prvenstvo (koje nismo igrali 19 godina) igrati protiv branioca trofeja Portugalije i to na njegovom bunjištu u Lisabonu. Na prvi pogled zadatak se čini nerešivim, ali ako se pogleda prvo u sredu kada su ‘orlovi’ remizirali sa Nemačkom u Volfzburgu i petak kada su Portugalci pucali ‘praznim puškama’ na Ukrajinu nada se rađa. Potrebno je da selektor Srbije Mladen Krstajić postavi pravu zamku za Ronalda i drugare…

Neće biti nimalo lako, pre svega zbog problema sa povredama i neigranja Aleksandra Kolarova, Nemanje Matića i Filipa Kostića. Zbog toga su pred Mladenom Krstajićem dve nedoumice, da li igrati u sistemu 4-5-1 ili iznenaditi Fernanda Santosa i krenuti sa dva napadača u klasičnoj formaciji 4-4-2.

Čini se da je bliži odluci da pojača sredinu terena i tako pokuša da zatovri manevarski prostor Kristijanu Ronaldu. To bi značilo sledeće, na golu bi bio Marko Dmitrović, desnog beka bi igrao Antonio Rukavina, levo bi najverovatnije počeo naknadno pozvani Filip Mladenović, dok bi centralni deo odbrane držali Nikola Milenković i Uroš Spajić.

Na sredini terena zadužen za kvarenje igre protivnika i jurnjavu za udvajanje ‘CR7’ bio bi Nemanja Maksimović. Pored bi mu pomagao Sergej Milinković-Savić, koji bi ujedno imao i ofanzivnu ulogu. Za kreaciju napada bio bi zadužen Adem Ljajić, dok bi po bokovima napadali odlični protiv Nemaca Darko Lazović i oporavljeni Dušan Tadić. Najistureniji i najopasniji po gol Portugalije u ovoj formaciji bi bio naš najbolji strelac iz Lige nacija Aleksandar Mitrović.

Druga opcija je formacija 4-4-2, što bi svakako bilo veliko iznenađenje za Fernanda Santosa i njegovu četu, jer teško je da šampion Evrope očekuje toliko ofanzivnu Srbiju na ‘La Lušu’. A, ima razloga zašto bi se za ovavku taktiku odlučio Mladen Krstajić.

Kada to kažemo pre svega mislimo na sjajnu formu Luke Jovića (22 gola u sezoni) i mišljenje celokupne srpske javnosti da bi se on sjajno slagao sa Aleksandrom Mitrovićem u špicu i da bi bili veliki problem Pepeu i Diasu pred golom Ruija Patrisija. Ako bi se Mladen Krstajić odlučio za dva napadača, onda bi po našem mišljenju iz tima ispao Adem Ljajić, koji ruku na srce se nije proslavio protiv Nemaca pre pet dana.

Odbrana bi ostala ista Rukavina-Spajić-Milenković-Mladenović, na sredini terena za kvarenje igre i jurnjavu Ronalda bio bi zadužen Nemanja Maksimović, dok bi defanzivno-ofanzivnu ulogu imao Sergej Milinković-Savić. Dušan Tadić bi delovao po levom boku, s tim da bi se ubacivao u sredini i pomagao kreaciji napada, dok bi uz desnu aut liniju špartao Darko Lazović. Ispred njih opasni po gol Ruija Patrisija bili bi već pomenutu Luka Jović i Aleksandar Mitrović.

Odluka je na Mladenu Krstajiću, a šta vi mislite, sme li Srbija sa dva napadača na šampiona Evrope?

HotSport možete pratiti i na Instagramu. Hvala na poverenju!

0
0

3 Komentara

  1. Krstajić je Krstajić i igraće u formaciji koju forsira- sa jednim napadačem, a taj je naravno- Mitrović. Jović je kod njega u drugom planu i može eventualno ući u 75. minutu. A tada će već biti 3:0 za Portugal.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter