0
Fudbal

GARET SAUTGEJT: Znaćemo da se nosimo sa pritiskom crnogorskih navijača

Objavljeno: 24.03.19 u 21:17

Selektor Engleske je na konferenciji za medije u Podgorici poručio da veruje u dobar rezultat na ovom gostovanju.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo je Engleska počela ubedljivom pobedom nad Češkom od 5:0.

– Bio sam već u Podgorici sa selekcijom Engleske i znam sa koliko motiva će se Crna Gora boriti u meču koji sledi i koliko će im značiti podrška sa tribina u psihološkom smislu. Mi smo tim koji je navikao da se nosi sa bremenom favorita i pritiskom sa tribina. Očekujem dobru partiju ekipe koju vodim. Naravno da će publika biti na strani svog tima, ali mi moramo da budemo fokusirani na dešavanja na terenu. Smatram da imamo vrhunski tim, a kako takav tim, moramo da budemo spremni da igramo na visokom nivou kao što je to bilo nedavno pred našim navijačima kada smo imali vetar u leđa, tako i na stadionu u glavnom gradu Crne Gore gde će navijači biti protiv nas. Međutim, odluka o tome ko će osvojiti bodove, neće doneti dešavanja na tribinama, nego na terenu, izjavio je Garet Sautgejt.

Sem priče o atmosferi, bilo je pitanja i o taktici Engleza.

– Dobro smo počeli kvalifikacije. Ostvarili smo ubedljivu pobedu nad selekcijom Češke i prikazali veoma dobru partiju. Od igrača koje izvedem na teren, očekujem da pruže maksimum, očekujem da budu disciplinovani i agresivni od prvog do poslednjeg minuta. Znam da postoji zabrinutost klubova dok njihovi igrači brane boje državnog tima. Međutim, reprezentacija je iznad klubova i očekujem od momaka koji izađu na teren da daju sve od sebe. Uveren sam da niko neće razmišljati tokom meča da izbegava duele kako bi izbegao povredu, niti sa druge strane očekujem da će rival nastojati da svesno povredi nekog od igrača naše reprezentacije. Ono što je jasno svima koji prate fudbala je da su povrede sastavni deo sporta kojim se bavimo.”, naglasio je selektor Engleske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter