0
Fudbal

FOTO : SCreenshot

FERNANDO SANTOS: Srbija je imala više vremena za odmor, sa Nemačkom nisu igrali kao mi protiv Ukrajine

Objavljeno: 24.03.19 u 18:45

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Sa druge strane, Portugalija nastavlja iste pošto je remizirala sa selekcijom Ukrajine.

Portugalci imaju imperativ pobede nakon podeljenih bodova sa Ukrajinom, a kako je selektor te reprezentacije, Fernando Santos rekao, Portugalci ‘tradicionalno’ lošije otvaraju kvalifikacije.

– Već sam rekao da će nam utakmica sa Srbijom biti veoma važna. Nebitno što nismo pobedili Ukrajinu, to su dva podjednako bitna meča. Treba da budemo svesni da su nam se ovakve stvari dešavale i ranije. Ako već imate taj stav ’uvek počinjemo loše’, onda možete isto tako i da se nadate da ćemo pobediti sve ostale utakmice. Tako je bilo u prošlim kvalifikacijama. Samopouzdanja nam nikad ne fali, a brojke to i dokazuju. U poslednjih 18 mečeva imamo 16 pobeda, remi i poraz. To mogu samo ekipe sa samopouzdanjem. Posle svake utakmice analiziramo šta može bolje. Čak i kada pobeđujemo. Protiv Ukrajine nam je nedostajao gol, a imali smo makar četiri-pet šansi i lopta je dobro cirkulisala, izjavio je Santos.

Portugalski selektor napraviće par promena u odnosu na utakmicu sa Ukrajincima.

– Ako budem menjao, uzrok će biti umor kod nekih igrača ili iscrpljenost, a ne remi sa Ukrajinom. Jednostavno, postoje igrači koji više trče od drugih i koji se više troše. Takođe, protivnik nije igrao utakmicu pre dva dana poput nas, već ranije i imao je više vremena za odmor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter