1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘UNITED MEDIA’ ODGOVORILA RTS: Nudili smo vam prenose, nemoj da ste cinični!

Objavljeno: 23.03.19 u 11:08

Medijski ‘rat’ oko prenosa mečeva reprezentacije Srbije u kvlafikacijama za Evropsko prvenstvo i dalje traje.

Radio televizija Srbije obavestila je javnost da neće biti u mogućnosti da obezbedi prenos utakmica reprezentacije Srbije u kvalfikacijama za Evropsko prvenstvo, pošto joj isti nisu ponuđeni. Tim povodom oglasila se ‘United Medija’ koja demantuje javni servis i kaže da im je ponudila otkup prenosa utakmica i da za to ima papire.

– Posle dugotrajnih pregovora, nismo postigli dogovor. Predočili smo sve dokaze o detaljima pregovora nadležnima u UEFA, zatražili i dobili od njih dozvolu da utakmice emitujemo na televiziji Nova S – piše u saopštenju ‘United Medie’.

Dalje se navodi:

– Današnje tvrdnje rukovodstva RTS da terestrijalna prava za prenos utakmica nisu ponuđena ni jednoj televiziji, ne predstavljaju istinu. ‘United Media’ o svim sastancima i ponudama koje smo slali, poseduje dokaze u vidu obimne dokumentacije i nećemo dozvoliti da niko, pa ni javni servis obmanama pokuša da zavara gledaoce u Srbiji. Njihovo obrazloženje javnosti u Srbiji u najmanju ruku je cinično, posebno posle odluke RTS i njihovog partnera Telekoma Srbija, da zabrane United Grupi emitovanje programa RTS u dijaspori, pozivajući se tada na ‘komercijalne’ uslove. Sada, kada su se setili da kvalifikacije počinju, traže nešto drugo, zaboravljajući da je komercijalna utakmica za prava TV prenosa reprezentacije Srbije završena.

– Već u ponedeljak 25. marta gledaoci u Srbiji moći će na Televiziji Nova S eksluzivno da prate prenos prve utakmice fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Portugalije od 20.45 minuta. Pre utakmice od 19.35h emitovaćemo i program iz studija sa eminetnim fudbalskim stručnjacima, verujemo na zadovoljstvo svih gledalaca u Srbiji – stoji u saopštenju ‘United Medie’.

Televizija ‘Nova S’ je nekadašnji TOP kanal…

0
0

1 Komentara

  1. Rts je dobar samo kada treba pare od pretplate da uzme. Svuda u svetu nacionalne televizije prenose kada igra njihova reprezentacija. Sta reci osim Ovo je Srbija…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter