0
Domaći fudbal

FOTO: FK Zemun

USPELA PROVERA PROTIV TRIGLAVA: Odlična predstava Zemuna, tri gola za šest minuta!

Objavljeno: 23.03.19 u 15:10

Na Gradskom stadionu je Fudbalski klub Zemun porazio Triglav u prijateljskom okršaju sa 3:2 (0:2).

Čak pet pogodaka viđeno je u odličnoj fudbalskoj predstavi koju su priredili igrači srpskog i slovenačkog prvoligaša.

Imao je Zemun inicijativu na startu, ali se do prve ozbiljne prilike čekalo pola sata. Nakon nekoliko kombinovanih dodavanja, loptu je imao Nenad Kiso koji je pokušao sa desne strane da udarcem savlada Darijana Curanovića, ali je golman gostiju odbranio.

Posle prekida preti i Triglav, u 36. minutu gosti pogađaju prečku i uz dosta sreće mreža Zemuna ostaje netaknuta. Samo minut kasnije Fortuna je pogledala i tim iz Kranja pošto je sa peterca nakon centaršuta Momčilo Mrkaić volej udarcem u padu pogodio golmana slovenačkog tima.

U 39. minutu gosti se odlično snalaze u gužvi koja je nastala u kaznenom prostoru zeleno-plavih, a među strelce se upisao David Tijanić. Ekspresno je Triglav duplirao vođstvo, sudija je u 42. minutu pokazao na belu tačku sa koje je precizan bio iskusni Luka Majcen.

Već u prvim minutima drugog poluvremena se video boljitak i ofanzivniji pristup domaćina, a Vasilije Janjić je u 46. minutu umalo smanjio zaostatak svog tima. Isti igrač je bio u ozbiljnoj prilici i u 69. minutu kada je šutirao sa oko šest metara, ali je Curanović odbranio.

Marko Milošević je uspeo da sačuva svoj gol u 72. minutu u stopostotnoj prilici ekipe iz Kranja, lopta je išla nezgodno, po zemlji, ali je kapiten Zemuna uspeo da se baci i odbrani je ublizu desne stative.

Iz sledećeg napada Zemun dolazi do gola. Stvorila se gužva u šesnaestercu Triglava, nekoliko puta su pokušali domaći igrači, ali se slovenački tim branio. Sve dok lopta nije stigla do Emira Azemovića, sigurnim udarcem je štoper zeleno-plavih postigao prvi gol za domaćina danas.

Usledio je pravi blic-krig. Uključujući pogodak Azemovića, Zemun je za šest minuta postigao tri gola!

Tri minuta nakon Azemovića, među strelce se upisao Dejan Vidić. Špic domaćeg tima je usled centaršuta po zemlji sa desne strane iz prve gađao takođe po zemlji i veoma preciznim šutem doneo izjednanječe. Uzbudljiv finiš je bio zagarantovan, a već u 79. minutu Zemun dolazi do trećeg i pobedonosnog gola.

Izvanredna akcija zeleno-plavih, brzo izveden prekid blizu kaznenog prostora i odlična duga lopta u prazan prostor za Vasilija Janjića koji se dao u trk. Ostavio je iza sebe čuvara Janjić, a pred sobom imao je Curanovića koji je izleteo na loptu. Fudbaler Zemuna je bio brži, predriblao golmana Triglava i pogodio malu mrežu iz veoma nepovoljne pozicije.

ZEMUN – TRIGLAV 3:2 (0:2)

(Azemović 73, Vidić 76, Janjić 79 – Tijanić 39, Majcen 43 PEN)

Zemun: Milošević, Mijailović, Azemović, Mladenović, Terzić, Stojanović, Kiso, Sinđić, Đalović, Tomić i Mrkaić.
Ušli sa klupe: Krunić, Petrović, Janjić, Milutinović, Zlatković, Vidić, Podunavac i Stojković.

Triglav: Curanović, Česan, Mlakar, Kumer, Bojić, Udovič, Gajić, Tijanić, Kopač, Majcen i Mertelj.
Ušli sa klupe: Alagić, Šalja, Svraka, Karamatić, Pokorn i Nosan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter