6
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

NIJE OPRAVDAO OGROMAN NOVAC: Zvezdu napušta vezista…

Objavljeno: 23.03.19 u 10:35

Fudbaleri Crvene zvezde pripremaju se polako za završni čin Superlige Srbije gde sigurnim koracima gaze ka tituli prvaka.

Crveno-beli imaju sedam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, a cilj je da se u poslednja tri kola sačuva ta razlika, što je i realno. Ipak, jasno je da se u Zvezdi već uveliko radi oko selekcije igrača za leto i početak evropskih kvalfikacija. Došao je red da se napravi spisak ‘otpisanih’.

Džonatan Kafu na leto neće biti član Crvene zvezde, a u upravi se nadaju da će uskoro završiti posao sa Japancima i već do kraja marta da će ga skinuti sa platnog spiska. Ipak, nije on jedini stranac kom su otvorena vrata odlaska. Naime, trener Vladan Milojević ne računa više ni na Lorenca Ebesilija. Tačnije, Holanđanin će igrati do leta, a tada će se naći na transfer listi.

FOTO: STARSPORT

Šta više u Zvezdi su odlučili da posluju u minusu kada je reč o Holanđaninu. To znači da preko milion evra sve ukupno plaćeni Ebesilio slobodan i za mnogo manju ponudu. Holanđanin je za Crvenu zvezdu odigrao 28 utakmica, postigao je dva gola i osam puta je asistirao, ali nije uspeo da se nametne kao vođa ekipe. Takođe, Crvena zvezda u budućnosti na poziciji ‘plejmejkera’ vidi Marka Marina i Mirka Ivanića.

Podsetimo, Lorenco Ebesilio je zimus imao ponudu iz MLS lige vrednu blizu milion evra, ali je Crvena zvezda rešila da ga zadrži. Sada se pominju moguć povratak na Kipar ili domovinu Holandiju.

U četu Vladana Milojevića se vratio oporavljeni vezista Goran Čaušić, a čini se da je pred i ovim momkom dva meseca dokazivanja, a ako se ne pokaže, ne bi čudilo da i on na leto potraži novu sredinu.

0
0

6 Komentara

  1. U ovim komentarima ima veoma dobrih razmišljanja ali istina je sledeća. Trener Milojević koji je bio trener u Grčkoj je smatrao da je dobar poznavalac panhelenskog fudbala, pa samim tim i kiparskog. On je taj ko je urgirao da se dovedene slabašni Ebesilio i njegov glas je bio presudan prilikom njegovog angažovanja! Nastojeći da iskupi sebe za promašaj, on pada u nove greške i nemilice pruža šanse ovom zaista smešnom fudbaleru, zapostavljajući na taj način jednog ekstra talenta kakav je Veljko Nikolić kojega je poslao u Grafičar na kaljenje?! “Trener godine” se svakim danom sve više ofira i na kraju će opasno ugroziti i obezvrediti to visoko zvanje koje je dobio!

    0
    0
    Odgovori
  2. Nije Ebesilio jedini promašaj Zvezde! Osim evidentnih promašaja u selektiranju igrača domaćeg i afričkog porekla, tzv. “kapitalaca”, promašaj je još i to što Zvezda nema prepoznatljivu igru! I jedno i drugo su komplementarni, odnosno u uzajamnoj su vezi! Kako očekivati da tim ima igru, kada u njemu igraju igrači koji su u tehničkom i motoričkom smislu, na znatno nižem nivou i nisu u stanju da ispune zahteve jednog evropskog takmičenja! Zahtev rukovodstvu Zvezde: Napravite stručnu analizu o odigranim utakmicama u grupnoj fazi LŠ i bez bolećivosti imenujte igrače koji svojim igrama nisu zadovoljili i zahvalite im se na daljoj saradnji! Sa igračima koji su bili promašaj, ne smemo ići u nove kvalifikacije!

    0
    0
    Odgovori
  3. O slučaju Ebesilia pišem po portalima jos od septembra, posle prvih utakmica kada sam video koliko može ova prevara od fudbalera! Naravno, dežurni botovi interesne grupe koja vodi Zvezdu i neki navijači koji ne razlikuju ragbi od fudbala, su me konstantno napadali nadevajući mi razna imena, od toga kako sam navijač Partizana do toga da mrzim obojane! Prosto se pitam ko je taj stručnjak u interesnoj grupi koja vodi Zvezdu (Mijajlović, Terzić, Mrkela i Milojević), koji je predložio da se dovede igrač, iz kiparske 86-te lige sveta, kojem je isticao ugovor a Kipranii nisu želeli sa njim da ga produže? Kako je tako nešto moglo promaći stručnom oku našeg “trenera godine”?! Inače za informaciju ovoj interesnoj grupi koja vodi Zvezdu: “Kipar je na nivou naše treće lige”!

    0
    0
    Odgovori
    • Кипарска 86-а лига света. Могло би се за тебе рећи да познајеш фудбал као „рагбиста“. Кипар је боље котиран од наше чувене Супер лиге, а клуб из кога је дошао је избацивао наше вјечите шампионе (и ЦЗ и Партизан). Друга ствар, уласком у ЛШ смо добили кинту и довели Марина и Иванића на позицији „преваре од играча“, те Милуновића и још неких (што је до пласмана у ЛШ било незамисливо). До тада предвиђен као замјена за Кангу и не може се рећи да је баш форсиран (наравно, донекле његовом заслугом: неспреман и мало дужи процес прилагођавања), а поготово по доласку Марина. Понављам, искључиво ради довођења квалитетнијих играча било би много издвајати толико новаца за плату за некога ко је тек трећа опција за ПЛЕЈА. Иначе, на махове је показивао да се ради о одличном играчу (разоран шут, одличан преглед игре и „спајање“ нападача са голом одличним асистенцијама). Толико!

      0
      0
      Odgovori
      • Vidim da ti ideje dolaze svakodnevno, a neke su baš zabavne! Ponuda repriznih izjava ti je bogata ali trebaš ponuditi nove istinite sadržaje, one koji tek treba da postanu legendarne, da postanu deo pop kulture! Ti si beli mag, potomak Tarabića! Zar tebi ništa ne znači zvanični sajt FIFA i rangiranost nacionalnih prvenstava koje možeš naći na http://www.fifa,com pod Coca Cola World Ranking. Naravno, potrebo je samo elementarno znanje iz engleskog jezika i u tom slučaju lako je videti da je liga Kipra na 86-tom mestu u svetu, da je SLS na 29-tom mestu. Navešću ti još neke zemlje: Egipat 46, Nigeria 47, Gana 50, Japan 60, Kina 75, Izrael 98, Katar 101, itd,itd. Uživaj i dalje u svom ružičastom svetu iz Diznilenda i Kipru kao fudbalskoj velesili (na 86-tom mestu u svetu)!

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter