Mala grupa navijača vređala je na rasnoj osnovi fudbalere nemačke reprezentacije Leroja Sanea i Ilkaja Gundogana tokom prijateljske utakmice sa Srbijom u Volfsburgu i policija istražuje slučaj.

Novinar koji je izveštavao sa utakmice u sredu uveče u Volfsburgu, otkrio je na društvenim mrežama da se dogodio incident.


Trojica muškaraca su se predala u četvrtak policiji i odgovarali su na navode da su koristili izraz “crnac” za Sanea i uvrede na račun turskog porekla Ilkaja Gundogana. Takođe, odgovarali su i na optužbe da su uzvikivali nacističke parole tokom utakmice, koja je završena nerešeno 1:1.

– Trojica muškaraca starosti izmedju 30 i 40 godina bili su na prvom saslušanju. Policija će nastaviti istragu i predati slučaj javnom tužilaštvu Braunšvajga početkom sledeće nedelje – navodi se u saopštenju policije Volfsburga.

Fudbalski savez Nemačke oštro je osudio incident.

– Zahvaljujući pomoći navijača, Fudbalski savez Nemačke uspeo je da sazna ko je kupio ulaznice za mesta na kojima su sedeli gledaoci koji su vredjali igrače i policija istražuje slučaj – saopštio je FS Nemačke.