0
Evropske lige

FOTO: Twitter

VIDIĆ MEĐU ODABRANIMA: Srpski defanzivac u konkurenciji za najboljeg stranca u istoriji Premijer lige!

Objavljeno: 21.03.19 u 13:41

Nekadašnji as Mančester Junajteda našao se u konkurenciji od 13 imena.

Ugledni britanski medij ‘Bi-Bi-Si‘ otvorio je anketu sa pitanjem ko je najbolji stranac koji je ikada igrao na ‘ostrvu’, a među ponuđenim imenima našao se i nekadašnji srpski reprezentativac.

Za osam godina provedenih u Engleskoj Nemanja Vidić je u tandemu sa Riom Ferdinadom činio jeadan od najboljih štoperskih tandem u Evropi ikada. Ovaj dvojac bio je nepremostiva prepreka za mnoge golgetere Premijer lige, a Srbin je u elitnom rangu tamošnjeg fudbala odigrao 211 utakmica, a na čak 95 njegova ekipa nije primila gol. Postigao je za to vreme 15 pogodaka i osvojio je pet titula sa ‘crvenim đavolima’.

Pored Vidića u grupi kandidata su se našli i David de Hea, Petr Čeh, Kasper Šmajhel, Jap Stam, Vensan Kompani, Patri Vijera, David Silva, Kristijano Ronaldo, Tijeri Anri, Serhio Aguero, Erik Kantona i Didier Drogba. Takođe među kadidatima za ovo prizananje nije bilo mesta za velika imena kao što su Rud van Nisterloj, Denis Bergakamp, Mohamed Salah, Luis Suares, Klod Makelele, Jaja Ture, David Žinola, N’Golo Kante, Sami Hipija, Rikardo Karvaljo i Edvin van der Sar, ali su svakako pomenuti kao igrači koji su ostavili dubok trag.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter