Postojala je mogućnost da Slaviša Jokanović sedne na klupu Vest Bromvič Albiona, ali je popularni Jokan izgleda sve dalje od trećeg angažmana u Čempionšipu. No, iz prikrajka vreba jedan evropski velikan.

Kako prenose engleski mediji, Jokanović je praktično sve dogovorio sa VBA, ali su čelnici ovog kluba ipak odlučili da na klupi za sada ostave Džejmsa Šana, privremenog šefa struke nakon odlaska Darena Mura. Šan je pokazao da poseduje kvalitet, izdigao je ekipu, pa u VBA nisu želeli ništa da menjaju, te je Jokanoviću navodno rečeno da će sa pregovorima nastaviti na leto.


Takođe, razlog je, kako dalje pišu mediji sa Ostrva, to što Jokanović nije trener koji bi mogao momentalno da donese boljitak četvrtoplasiranoj ekipi Čempionšipa kako bi se ravnopravno borili za plasman u Premijer ligu.

A tu svoju šansu čeka Seltik. 

Posle odlaska Brendana Rodžersa u Lester klupa je poverena Nilu Lenonu, koji bi trebalo da ekipu odvede do titule, ali Lenon nema kvalitet potreban kako bi napravili iskorak.

Iz tog razloga portal “Hits” u tekstu “VBA zavlači Jokanovića, Seltik bi trebalo da ga razmotri” piše kako bi Jokanović bio  pravi izbor jer u svom CV-ju ima igranje Lige šampiona sa Makabijem iz Tel Aviva, tri šampionske titule, ali i dve izborene promocije (Votford i Fulam).

Dodatan razlog jeste i to što Seltik ima mogućnost da mu dopusti da kreira tim po svojoj želji – a dokazao je Jokanović da ume da stvori pobedničku ekipu – pa bi bivši trener Partizana imao dovoljno vremena da ekipu pripremi kako želi za nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona.