0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

HS ANALIZA: Devet godina kasnije, u reprezentaciji Nemačke dvojica, u Srbiji jedan ‘Južnoafrikanac’ – jedan Nemac sada u Zvezdi

Objavljeno: 20.03.19 u 18:56

Dugo će se pamtiti pobeda Srbije nad Nemačkom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi.

To je ujedno poslednja utakmica ove dve zemlje pred večerašnju, prijateljsku u Volfsburgu.

Čovek odluke bio je Milan Jovanović koji je bio strelac jedinog gola, dok je Srbiju ka pobedi ‘pogurao’ i Vladimir Stojković odbranjenim penalom koji je izveo Podolski.

Puno stvari se promenilo od utakmice u Južnoj Africi, a svega nekoliko pojedinaca koji su tada igrali, su sada u ili pri reprezentacijama Srbije i Nemačke.

Jedino Antonio Rukavina je bio u protokolu za duel protiv Nemačke na Mondijalu 2010. godine, ali nije ulazio u igru. Svih 90 minuta utakmice odigrao je Nikola Žigić koji je sada pomoćnik u stručnom štabu reprezentacije Srbije, dok je meč odigrao i Aleksandar Kolarov koji je doputovao u Nemačku, ali neće igrati meč zbog problema sa povredom.

Kada je reč o ostalim igračima koji su igrali utakmicu, deo se više profesionalno ne bavi fudbalom, dok ostali trenutno ne igraju za nacionalni tim. To su Vladimir Stojković, Branislav Ivanović, Neven Subotić, Miloš Ninković, Gojko Kačar, Radosav Petrović, Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić, Zoran Tošić, Nenad Milijaš i Ivan Obradović.

Sa druge strane, Manuel Nojer i Toni Kros su jedini bili u sastavu Nemačke, a Nojer je i igrao utakmicu na Nelson Mandela bej stadionu. Tu je i Joakim Lev koji je i tada vodio Nemce, a utakmicu je igrao i Marko Marin koji već duže vreme nije u nacionalnom timu Nemačke, a sada nosi dres šampiona Srbije – Crvene zvezde.

Lev za večerašnji meč nije zvao Tomasa Milera, Mesuta Ozila i još nekoliko igrača koji su bili na spisku za Srbiju 2010. godine, ali ne i sada.

Spisak Nemačke za mečeve sa Srbijom i Holandijom:

Golmani: Manuel Nojer (Bajern), Mark-Andre ter Štegen (Barselona), Kevin Trap (Ajntraht). Defanzivci: Matijas Ginter (Borusija Menhengladbah), Marsel Halštenberg (Lajpcig), Tilo Kerer (PSŽ), Lukas Klosterman (Lajpcig), Antonio Ridiger (Čelsi), Niko Šulc (Hofenhajm), Niklas Zule (Bajern), Džonatan Tah (Leverkuzen), Niklas Štark (Herta). Vezisti i napadači: Julijan Brant (Bajer Leverkuzen), Serž Gnabri (Bajern), Leon Gorecka (Bajern), Kaj Haverc (Bajer Leverkuzen), Džošua Kimih (Bajern), Toni Kros (Real), Marko Rojs (Borusija Dortmund), Leroj Sane (Mančester siti), Maksimilijan Egerštajn (Verder), Timo Verner (Lajpcig).

Spisak Srbije za mečeve sa Nemačkom i Portugalom:

Golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Nikola Vasiljević (Radnik). Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fjorentina), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Strazbur), Aleksandar Kolarov (Roma), Miroslav Bogosavac (Čukarički). Vezni red: Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković Savić (Lacio), Branko Jovičić (Crvena zvezda). Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Adem Ljajić (Bešiktaš), Andrija Živković (Benfika), Darko Lazović (Đenova), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Marsej), Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (Al Itihad), Luka Jović (Ajntraht), Milan Pavkov (Crvena zvezda).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter