0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

U ODABRANOM DRUŠTVU: Crvena zvezda u vrhu evropskog fudbala, kako se kotiraju Partizan i Radnički?

Objavljeno: 17.03.19 u 22:13

Igre naših klubova u Evropi, ali i rezultati u domaćem šampionatu popravili su plasman na rang listama. Po portalu Euroclubindex.com naši predstavnici sve bolje se kotiraju. 
Da pojasnimo kako se formira lista. Indeks Evropskih Klubova (IEK) svoju listu formira od timova u najvišim divizijama svih evropskih zemalja, a bazira je po trenutnoj formi i rezultatima uzimajući u obzir statističke parametre tokom prethodne tri sezone. Dakle, srazmerno rezultatima i uspesima kluba formira se i plasman na tabeli. 

Prvih deset klubova po plasmanu čine: Barselona, Juventus, Mančester Siti, Bajern Minhen, PSŽ, Real Madrid, Liverpul, Atletiko Madrid, Mančester Junajted i Čelzi. 

Što se naših klubova tiče na 56. mestu nalazi se Crvena zvezda, Partizan se nalazi na 148. mestu, a Radnički je treći i nalazi se na 210. poziciji. Čukarički je četvrti na 315. poziciji, dok je na petom mestu Spartak iz Subotice koji se nalazi na 380. mestu, a tri pozicije iza nalazi se Vojvodina

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter