Poznato je kakvo rivalstvo vlada između Borusije Dortmund i Šalkea iz Gelzerkirhena, a derbi Rura dobio je novo poglavlje, iako, navodno, nije bilo namere.

Da li je bilo namere, ostavićemo vama da procenite, a mi smo došli do sledećih informacija:


Prema podacima koje je na Vikipediji navela kompanija Eurovings, koja je navijače Šalkea trebalo da vrati u Nemačku iz Engleske, flota ove lou-kost avio kompanije broji 101 avion.

Ti avioni su raspoređeni tako da pokrivaju 79 destinacija.

Dakle, od 79 destinacija, i od 101 aviona, avion Erbas A320 214 poleteo je ka Mančesteru, odakle je navijače trebalo da preveze ka Dizeldorfu. Nakon što je Šalke poražen sa 7:0 većina navijača je verovatno jedva čekala da dođe na aerodrom i poleti kući, ali ih je tamo dočekao još veći šamar – po njih je od mogućih 101 došao onaj jedan avion koji je prošle godine brendiran u boje Borusije iz Dortmunda, najvećeg rivala Šalkea.

Bolno? U najmanju ruku.

Čelnici Eurovingsa su se oglasili tvrdnjom da je “tako ispalo slučajno”. Ako jeste, onda se sudbina zaista okrutno poigrala sa navijačima tima iz Gelzerkirhena.

Ako, pak, nije – onda je nepoznati “počinilac” zauvek zagrejao srca navijača Borusije.

A što se tiče onih fanova Šalkea koji je trebalo da polete za Nemačku – neki su se bunili, neki su pitali da li mogu da promene let, neki su jednostavno proklinjali sudbinu, ali su, kako prenose nemački mediji, na kraju ipak svi u taj avion i ušli. 

Bilo kako bilo, slučajno ili ne, tek – navijačku “provokaciju” dosadašnjeg toka godine imamo.