4
Domaći fudbal

Fudbal UEFA Europa League qualifications Second Round season 2018-2019 Partizan v Trakai (Lithuania) Ricardo Gomes (L) and Marc Valiente looks dejected Beograd, 26.07.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

‘GORI’ U HUMSKOJ: Partizanu ‘visi’ Evropa zbog dugova, jedan od vodećih funkcionera preuzima odgovornost!

Objavljeno: 14.03.19 u 09:32

Krizu u Partizanu produbljuje i činjenica da bi vrlo lako klub mogao da ostane bez Evrope naredne sezone. Naredni dani će odlučiti…

Rasulo i dalje traje, trenera nema ni na vidiku, klub je bez sportskog direktora, a preostalo rukovodstvo se trudi da prođe UEFA monitoring, što će biti vraški teško, i pored ‘opuštenih’ najava predsednika Milorada Vučelića.

Naime, Partizan će do 31. marta morati, kako zna i ume, da nađe i na ime dugovanja uplati 2.500.000 evra, kako bi prošao rigoroznu kontrolu Evropske kuće fudbala.

A ukoliko se to ne desi, punu odgovornost će preuzeti potpredsednik Vladimir Vuletić, najavio je u izjavi ‘Informeru’.

– Neće biti lako. Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to rešimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj. Partizan ne sme da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu – rekao je Vuletić.

On je u svoje ime rekao da bi bio spreman da preuzme odgovornost ukoliko Partizan ne bi ispunio uslove UEFA.

– U svoje ime govorim: ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i prezeo bih odgovornost. Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu – istakao je potpredsednik Partizana.

Da li bi preuzimanje odgovornosti značilo i ostavku, deluje da je tako. Partizan je uvek nekako uspevao da u poslednji čas nađe rešenje, ali sada situacija deluje kompleksnija nego ikada…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

4 Komentara

  1. Najbolje je klub prodati nekom ko neće ispumpavati novac iz njega kao ovi do sad. A ove i one pre njih koji su napravili ove dugove poslati u Zabelu na ekskurziju od bar 10 godina.

    0
    0
    Odgovori
    • Када прочитам коментар ,,приватизација спортских клубова у Србији“, слатко се исмејем јер одмах ми буде јасно колико се аутор коментара не разуме у материју. Ко да се појави као продавац Звезде и(ли) Партизана? Држава? Па не може јер ти клубови нису њено власништво. Правна форма им је ,,УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА“ и на њих се не односи закон о привредним друштвима већ закон о удружењима грађана. Звезда и Партизан су, правно гледано, у истом рангу као и удружење пчелара или удружење пензионера. Да би могла да се изврши приватизација, Звезда и Партизан би морали да имају 1 од облика привредних друштава (ортачко друштво, командитно друштво, друштво са ограниченом одговорношћу или акционарско друштво). Трансформација из удружења грађана у привредно друштво према постојећим законима и уставу није могућа. Да би била могућа, прво је потребна промена устава.

      0
      0
      Odgovori
  2. 1) Нити један озбиљан портал не сме себи дозволити да цитира ,,Инфомер“, ,,Ало“, ,,Српски Телеграф“ или ,,Истрага.рс“
    2) Играће они Европу (тачније квалификације).
    3) Групна фаза ЛЕ? Нешто не верујем.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter