0
Evropske lige

PRIČA DANA: Kako je pre par godina Van Dajk umalo zaigrao za tim sa naših prostora

Objavljeno: 14.03.19 u 16:42

Holandski štoper je sinoć ponovo briljirao na velikoj sceni.

To je bio povod hrvatskim medijima da se prisete nekadašnje ‘akcije’ braće Mamić.

Sve se to dešavalo 2015. godine, Zdravko Mamić je vedrio i oblačio u Dinamu a plan je bio stvaranje moćne ekipe koja će napraviti zapažen rezultat u Ligi šampiona. Polazna tačka bio je dobar tim, a kao nekoga ko bi rukovodio odbranom Modrih, Mamić je želeo da dovede Virdžila van Dajka.

Holanđanin je tada nastupao za Seltik, a prema rečima Zorana Mamića, problem je bio u dva miliona, a čak možda i svega milion evra. Škoti nisu prihvatili ponudu od pet miliona iz Zagreba, Mamić je odustao i nije želeo da da sedam, koliko je Seltik tražio. To se ispostavilo verovatno i kao njegova najveća greška u karijeri. Nakon što su odustali od Van Dajka, Zagrepčani su kao veliko pojačanje u odbrani doveli tadašnjeg reprezentativca Hrvatske koji je igrao za Panatinaikos, Gordona Šildenfelda.

– Možda je kapitalac Van Dajk iz Seltika. Njega bih voleo da imamo u Dinamu. Seltik je, međutim, odbio ponudu od pet miliona evra. Realno, njegova cena je oko sedam miliona, rekao je svojevremeno Zoran Mamić.

Razvojni put Van Dajka je poznat, iz Seltika je otišao u Englesku, zaigrao za Sautempton koji ga je za 80 miliona evra prodao Liverpulu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter