1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GORAN ZAKARIĆ: Pokazali smo timski duh kada je najteže

Objavljeno: 14.03.19 u 12:42

Seriju od četri gola u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Srbije protiv Napretka otvorio je Goran Zakarić posle sjajne asistencije Nemanje Nikolića.

Dan nakon meča, pred jutarnji trening prvog tima, Goran Zakarić izneo je svoje utiske.

− Da, Nikolić je asistirao, ali to je zasluga cele ekipe. Nije bilo lako posle svih događaja, ali pokazali smo karakter i ostvarili pobedu i plasman u polufinale. Nikolić se dobro snašao, okrenuo 3 igrača i nesebično gurnuo loptu prema meni − kaže Zakarić.

− Očekivala nas je teška utakmica iz mnogo razloga. Imali smo dva vezana poraza pre Kupa, a uz to smo znali da nas čeka težak teren i jednostavno nismo imali prava na kiks. Krajnji rezultat ne pokazuje da je bilo teško, ali mi znamo kakva je situacija bila pre utakmice i kakav smo osećali pritisak. Ovo je bila važna pobeda, jer smo ušli u polufinale Kupa, ali sa ciljem da stignemo do finala i završimo sve kako planiramo. Imamo sledeću utakmicu već u subotu protiv ekipe Spartaka i od danas se spremamo za nju kako bismo došli do pobede i tri boda. Igramo kod kuće i siguran sam, da ako budemo pravi kao danas, što smo pokazali da neće biti problema. Žao nam je svima zbog odlaska šefa Mirkovića, ali to je jednostavno tako u ovom sportu. Želimo mu puno sreće i uspeha u narednim klubovima i jednog dana opet da se vrati u svoj Partizan.

Preostao je još meč protiv Spartaka, pa će se Zakarić okrenuti ka reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

− Što se tiče reprezentacije, okupljanje je u ponedeljak. Očekuju nas dve utakmice kvalifikacija i ja verujem da možemo ostvariti pobede i sa 6 bodova ući u ove kvalifikacije. Prva utakmicama je sa Jermenijom, gde je veoma važno da pobedimo, a potom za 3 dana sledi okršaj sa Grčkom gde će sigurno biti teže – istakao je Zakarić za klupski sajt.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter