0
Evrokupovi

LŠ: Mesi ‘odgovorio’ Ronaldu, ‘petarda’ Barselone za lako četvrtfinale (VIDEO)

Objavljeno: 13.03.19 u 23:00

Fudbaleri Barselone uspeli su da ostvare cilj i u revanšu osmine finala Lige šampiona savladaju Olimpik iz Liona sa 5:1 (2:0).

Loš dan za navijače Liona, pošto su gotovo u isto vreme iz Evrope eliminisani i košarkaši i fudbaleri iz tog francuskog grada. Ali su ‘Žerondinci’ makar ostavili dobar utisak večeras na ‘Kamp Nou’.

Posle 0:0 u prvoj utakmici u Francuskoj, naravno, sve je bilo otvoreno u revanšu, ali je na svom stadionu ulogu velikog favorita ipak imala Barselona. I uspela je da je opravda.

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo domaćem timu, koji je mleo i samleo rivala svojom prepoznatljivom igrom. U 18. minutu Denajer je oborio Suareza u kaznenom prostoru, a Marčinjak je odmah pokazao na ‘belu tačku’.

Odgovornost je, naravno, preuzeo Lionel Mesi i ‘Panjenkom’ je zatresao mrežu Liona. Tada je postalo jasno da produžetaka u ovom meču neće biti.

Već posle 13 minuta igre prednost Barse je duplirana, jer je Kutinjo posle lepe akcije sa Suarezom povisio na 2:0.

Lionu je u drugih 45 minuta bilo potrebno da postigne dva gola, a na pola puta su bili od 58. minuta kada je Tusart pogodio za 2:1 i dramatičnih poslednjih pola sata utakmice.

I trebalo bi biti iskren i reći da je Lion stvarno imao šansu da napravi veliko iznenađenje, ali Mesi i drugovi to nisu dozvolili. Naprotiv.

U 78. minutu je upravo Argentinac postigao gol za 3:1, a posle samo tri minuta i Pike je posle dodavanja Mesija potvrdio prolaz Barselone u četvrtfinale.

Konačan rezultat od 5:1 je postavio Osman Dembele u 86. minutu drugom asistencijom Mesija.

BARSELONA – OLIMPIK LION 4:1 (2:0)
(Mesi 18 pen, 78, Kutinjo 31, Pike 81, Dembele 86 – Tusar 58), prvi meč 0:0

Stadion: Kamp Nou
Sudija: Šimon Marčinjak (Poljska)

BARSELONA: Ter Štegen – Serđi Roberto, Pike, Lengle, Alba – Rakitić, Buskets, Artur – Mesi, Suarez, Kutinjo (od 70. U. Dembele).
Rezerve: Silesen, Semedo, Dembele, Malkom, Vidal, Umtiti, Alenja. Trener: Ernesto Valverde.

OLIMPIK LION: Lopes – Duboa, Denajer, Marselo, Markal, Mendi – Tusar, Fekir, Ndombele – Depaj, M. Dembele.
Rezerve: Gorgelin, Rafael, Auro, Traore, Tete, Šejkin, Korne. Trener: Bruno Ženesio.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter