0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PRVA KONFERENCIJA BATINE ZAMENE: Otvoreno od samog starta – Mirković je poslednji koji je trebalo da ode iz Partizana

Objavljeno: 12.03.19 u 15:27

Crno-beli se nalaze u turbulentnom periodu nakon tri utakmice bez pobede.

Zoran Bata Mirković je napustio kormilo Partizana, a mesto trenera preuzeo njegov doskorašnji zamenik Žarko Lazetić.

Lazetić je na samom početku konferencije povodom utakmice protiv Napretka u četvrtfinalu Kupa Srbije koja je na programu sutra od 15.30 govorio o Mirkoviću i otkrio da mu je upravo on pomogao da spremi sutrašnji meč.

– Svi smo svesni da je pred nama teška i važna utakmica, jer svi znate situaciju u kojoj se nalazimo. Želeo bih i ovim putem da spomenem Batu Mirkovića. Svima nam je krivo šta se dogodilo, on je poslednji čovek koji je trebalo da ode iz Partizana, ali to je njegova odluka i mi moramo da je poštujemo i da nastavimo dalje. Ne posmatramo ovo kao tragediju ili kraj sveta. Pripremamo se, znamo šta je Partizan, znamo da u teškim trenucima treba pokazati zašto si u Partizanu i koji je tvoj cilj. Mislim da ćemo dobro funkcionisati, mislim da ćemo izaći sa dobrim stavom i da ćemo pokazati da smo onaj Partizan koji je igrao prve dve utakmice priolećnog dela i protiv Crvene zvezde, a ne Partizan iz poslednje dve utakmice, rekao je na početku konferencije Lazetić, a potom nešto više rekao o dolazećoj utakmici:

– Utakmica dolazi u veoma teškom trenutku, dva dana posle utakmice ‘na krovu’ protiv Voždovca i posle dva poraza. Želeo bih da istaknem da poštujemo Napredak, to je stabilna ekipa, stabilni klub, dugo igraju zajedno, imaju najiskusnijeg trenera u ligi. Ali, mislim da je pravi trenutak da posle Bate i Ivice Ilieva, koji su preuzeli odgovornost, sada ja prvi, a onda i igrači, da preuzmemo odgovornost. Mislim da su svi svesni važnosti utakmice koja nas očekuje, daćemo sve od sebe da prođemo u polufinale kupa.

Poznato je da će Žarko Lazetić voditi Partizan protiv Napretka i Spartaka u Superligi za vikend, ali ne i dokle će obavljati funkciju šefa struke.

– Situacija se smenjuje kao na traci. Ovo će zvučati kao floskula, ali ja zaista ne razmišljam ni o čemu drugom, osim o utakmici sutra. A nakon toga – kako mi radimo svoj posao, tako i uprava treba da radi svoj posao.

Lazetić je zatim odgovorio i na pitanje o tome da li je zalaganje igrača upitno.

– Mislim da je i Bata bio jasan u svojim razgovorima. Odaću vam tajnu, video sam se sa Batom i pomogao mi je u pripremi ove utakmice. Nemamo nikad dilemu da igrači daju maksimum. Kad kažemo ‘odgovornost’, ne mislim da nisu hteli da pruže sve od sebe. Svaki igrač uvek želi da odigra dobro, ali nekada je to nemoguće zbog protivnika, terena ili psihološke pripreme. Beskrajno verujem u njih da mogu da prikažu ono što su pokazali u prve dve utakmice i protiv Zvezde. Mislim da ćemo i sutra pokazati da je to prava slika Partizana, rekao je Lazetić.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter