0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Rekord je srušen, Milojevićeva generacija pobedom nad Zemunom ušla je u istoriju! (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.19 u 19:56

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom nad Zemunom rezultatom 4:0, osvojili su nova tri boda, ali i ušli u istoriju kluba.

Na proslavu 74. rođendana kluba iz Ljutice Bogdana generacija koju sa klupe predvodi Vladan Milojevića uspela je da na 52 utakmice ne doživi poraz, što je najviše u istoriji.

Crveno-beli su čini se rutinski pred svojom publikom nastavili niz koji traje od 14. oktobra 2017. godine kad je, sa četiri lopte u mreži Mačve, ostvario trijumf nakon poraza od Napretka. Osim slavlja nad Šapčanima, Zvezda je do danas još 44 puta upisala po tri boda uz još šest remija. Tokom više od 16 meseci nepobedivosti pred crveno-belima je palo 17 timova, a pobedom u prošlom kolu ostvarenom u Lučanima, Zvezda je izjednačila državni rekord koji je ranije postigla takođe jedna od generacija ovog kluba. Ekipa koju je sa klupe predvodio Slavoljub Muslin bila je neporažena od 3.11.1999. godine, pa sve do 31.3.2001. godine, a u tom periodu ostvarila je identičan učinak kao aktuelna generacija od 45 pobeda i šest remija.

Kao što je to bio slučaj u finišu ‘večitog’ derbija, potom u Lučanima, pa je i večeras trener kluba iz Ljutice Bogdana igrao sa dva napadača. Od početka je društvo u napadu Milanu Pavkovu pravio je talentovani Dejan Joveljić koji je zamenio Ričmonda Boaćija, a kome je ovo bio treći start u domaćem šampionatu.

FOTO: STARSPORT

Prvi izglednu priliku na ovoj utakmici imali su gosti, Ivan Ilić je sam istrčao pred Borjana, ali mladi vezista nije uspeo da na najbolji način primiri loptu. Odmah je odgovorila Zvezda, Ivanić je centrirao, a Pavkov je šutirao tik pored stative. Tokom većeg dela prvog poluvremena lopta je bila u posedu domaćeg tima, ali bez opasnosti po gol Miloševića. Do nove prilike Zemunci dolaze u 25. minutu igre, kada je Kukuličič sa oko 15 metara šutirao u dalji ugao Borjanovog gola, ali je bio siguran reprezentativni čuvar mreže Kanade.

Igrao se 28. minut kada se u velikoj prilici našao Dejan Joveljić, ali je nakon pasa Marka Marina superalentovani napadač bio izblokiran. Nakon pola časa igre Gajić je stigao do lopte ispred Azemovića, a ovaj ga je zakačio, nakon čega je sudija Šegrt pokazao na belu tačku. Sa jedanaest metara siguran je bio Marko Marin. Nakon toga ponovo je u dobroj šansi bio Joveljić, a onda se dogodilo nešto što je zabrinulo navijače Zvezde. U 36. minutu Marina je zamenio Ebisilio, a pretpostavlja se da je razlog neki udarac, pa Milojević nije želeo da reskira.

(VIDEO:YOuTube/MaxSportSrbija)

Nastavili su crveno-beli da napadaju, što im se isplatilo krajem poluvremena. Nakon velike greške defanzivaca Zemuna na oko 20 metara od gola, Ivanić je poslao loptu do Ebesilija. Vezista je dalje prosledio do Milana Pavkova koji u ovoj situaciji nije bio sebičan pa je uposlio mladog Joveljića, koji je matirao kapitena gostiju Miloševića, čime je i okončano prvo poluvreme.

(VIDEO:YouTube/MaxSportSrbija)

Na startu drugog poluvremena Tošeski je presekao pas Jovičiću, ali je lopta nakon njegovog udaraca otišla preko gola. Već u narednom napadu crveno-beli stižu do novog penala. Precizan je ovog puta bio Milan Pavkov koji je dobio veliki aplauz od navijača sa svih tribina Zvezdinog stadiona.

(VIDEO:YouTube/HOT SPORT) (VIDEO:YouTube/HOT SPORT)

U 60. minutu igre nakon odličnog driblinga Vukanovića ponovo je u šansi bio Joveljić, ali nije uspeo da pogodi mrežu. Minut kasnije nakon centaršuta Stojkovića lopta pogađa igrača gostiju Zlatkovića i završava u mreži Zemuna, čime crveno-beli stižu do četvrtog gola.

(VIDEO:YouTube/MaxSportSrbija)

Do kraja meča igrači Crvene zvezde imali su još nekoliko prilika, ali to nije bilo dovoljno da se zatrese mreža još koji put, dok je na drugoj strani Tošeski u 90. minutu iz voleja pokušao sa oko 25 metara, ali je Borjan to ‘skinuo’ paradom. Danas su pred oko 22 hiljade gledalaca debitovali Vulić i Vukanović, dok se nakon povrede na terenu u timu Zemuna našao i Nemanja Tomić.

U narednom kolu crveno-beli gostuju ekipi Rada, dok će izabarnici Dejana Đurđevića na svom terenu igrati protiv niškog Radničkog.

CRVENA ZVEZDA – ZEMUN 3:0 (2:0)
(Marin 31, Joveljić 42, Pavkov 53, Zlatković 67a.g.)

Stadion: Rajko Mitić
Sudija: Jovan Šegrt

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Borjan – Gajić, Savić, Babić, Stojković – Jovičić – Jovančić, Marin, (od 37. Ebisilio), Ivanić – Pavkov (od 56. Vukanović), Joveljić.
Klupa: Popović, Vulić, Ebisilio, Milunović, Ben, Jirka i Vukanović.

ZEMUN (4-2-3-1): Milošević – Mijailović, Azemović, Zlatković, Vučić – Kiso, Kukuličić (od 56. Tomić), Nešović, Sinđić (od 46. Tošeski), Ilić – Vidić.
Klupa: Krunić, Tošeski, Mrkaić, Milutinović, Tomić, Stojković i Stojanović.

Zapratite najbolju Instagram stranicu – HOT SPORT!

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter