0
Evropske lige

PRIČA O LEGENDI: U Istanbulu promovisana knjiga Dževada Prekazija, veliki odziv navijača Galatasaraja

Objavljeno: 09.03.19 u 13:44

Između korica, kroz bele stranice, crnim slovima ispisana životna priča jednog od najvećih majstora fudbala na našim prostorima.

Nakon što je Dževad Prekazi okončao igračku karijeru, bilo je jasno da će jednog dana njegova fudbalska priča biti prikazana kroz knjigu.

Taj dan je došao, u Istanbulu je promovisana knjiga Dževada Prekazija kroz koju je prikazana cela karijera bivšeg fudbalera, ali je poseban akcenat bačen na dane u Galatasaraju. Za pomenutog turskog velikana Prekazi je nastupao od 1985. do 1991. godine, igrao 315 utakmica i postigao 72 pogodaka. Upravo je u dresu Galatasaraja predstavljen Prekazi na glavnoj ilustraciji knjige, koja se nalazi na naslovnoj strani.

Mnoge zanimljive priče nalaze se među koricama ove knjige, neke od njih su vezane za uspeh u polufinalu Kupa šampiona, pogodak protiv Monaka, kako je dobio od predsednika pas na svoje ime…

– Ovo je poseban doživljaj za mene, srce mi je puno što se okupio veliki broj navijača koji su uveličali događaj. Ovde u Istanbulu sam nizao pobede i postao heroj navijača Galatasaraja, a knjiga je napisana kako bi kroz ove priče učile mlade generacije, rekao je Prekazi za HotSport.

Prekazi je ponikao u Partizanu u kom je takođe ostavio dubok trag, zatim je nastupao za Hajduk Split i Baltimor, nakon čega je otišao u Tursku. Posle sedam godina u Galatasaraju, igrao je za Altaj i Bakrirkojspor.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter