0
Domaći fudbal

RADOVAN KRIVOKAPIĆ: Najveća snaga Napretka je iskusni trener!

Objavljeno: 08.03.19 u 12:55

U 26. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju ekipi Napretka u Kruševcu. Posle četiri poraza u prva četiri kola drugog dela prvenstva, Voša se nalazi u veoma lošoj poziciji na tabeli i ugrožen joj je plasman u plej-of.

Iz tog razloga, pobeda u Kruševcu bila bi veoma značajna za crveno-bele, kako zbog popravljanja bodovne situacije, tako i zbog podizanja morala ekipe pred nadolazeće izazove.

Šef stručnog štaba „stare dame“ Radovan Krivokapić ističe da situacija nije laka, ali da njemu i njegovim igračima nema drugog rešenja osim toga da se maksimalno bore da u sledećim utakmicama rezultati budu mnogo bolji nego do sada.

– Pre svega, želim da se zahvalim na podršci koju sam ovih dana dobio od svojih bivših saigrača, naših starih navijača iz Sremske Kamenice, Stare garde, Sektora 6 na zapadu i, naravno, naše severne tribine. To mi daje snagu da nastavim dalje u ovim teškim momentima kroz koje prolazimo. Pre meča protiv Spartaka, bilo mi je puno srce kada sam video sve njih na tribinama, kao što sam posle utakmice osetio veliku prazninu, jer nismo uspeli da ih obradujemo i to na dan kada smo slavili rođendan. Iz tog razloga, prema njima imamo veliki dug da ih, ako ikako možemo, koliko-toliko obradujemo pobedom u Kruševcu – napominje Krivokapić.

Ni protiv Napretka, Vošu ne očekuje lak zadatak u borbi za bodove.

– Stara priča da neće biti lako je već postala stereotipna. U ovom trenutku, najveća snaga Napretka jeste u tome što ima jednog izuzetno iskusnog stručnjaka, od koga može mnogo toga da se nauči. Isto tako, iako nemam običaj da izdvajam pojedince, ovoga puta bih spomenuo našeg bivšeg igrača Envera Alivodića, koji je njihov pokretač na terenu. Ne znam u kakvom je stanju i da li će moći da igra, ali ukoliko bude zaigrao, na njega ćemo posebno morati da obratimo pažnju. Poput nas, Napredak je u velikoj krizi, ne igra dobro i nema očekivane rezultate – ističe Krivokapić.

Bez obzira na to što je njegova ekipa na prethodne četiri utakmice doživela četiri poraza, šef stručnog štaba „stare dame“ naglašava da će crveno-beli i u Kruševcu ići na pobedu.

– Igračima sam rekao da nema spuštenih glava, već moramo ići dalje. Život i pogotovo fudbal su takvi, surovi i okrutni. Ja sam veliki borac u životu, takav sam bio kao igrač i biću takav i kao trener, pa zato neću da odustanem niti da se krijem iza bilo koga. Idem napred i neću da se osvrćem na ono što je bilo prethodnih dana, iako naravno, treba skrenuti pažnju na sve što je bilo loše. Probaćemo da se sa tri boda vratimo iz Kruševca. U dobru je lako biti dobar, ali na muci se poznaju junaci. To je moja poruka za sve – istakao je Krivokapić.

Utakmica između Napretka i Vojvodine igra se sutra od 17 časova na stadionu „Mladost“ u Kruševcu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter