0
Evrokupovi

FOTO: PRINTSCREEN

PRETI IM ŽESTOKA KAZNA: Navijači Dinama zbog rasizma na meti UEFA!

Objavljeno: 08.03.19 u 23:59

Nakon velike pobede Dinama nad Benfikom, u Zagreb su stigle nepovoljne vesti.

Ponovo je u centru pažnje bilo ponašanje navijača na ‘Maksimiru’.

Kao što je to bio slučaj i nakon utakmice koju je Dinamo igrao protiv Viktorija iz Plzena, Disciplinska komisija UEFA-e je pokrenula postupak protiv tog kluba. Ovog puta se osim ubacivanja predmeta na teren i korišćenja pirotehničkih sredstava na teret Dinamu stavlja i rasističko ponašanje navijača, stoji na sajtu Evropske kuće fudbala.

Nije precizirano o kakvom se tačno ‘rasističkom ponašanu’ radi, ali mediji u Hrvatskoj navode da je u pitanju ‘keltski krst’, koji se nalazio istaknut na jednoj od parola na na sevetnoj tribini stadiona, mestu gde su smeštene najvatrenije pristalice ‘modrih’. Ovaj simbol se nalazi na listi zabranjenih od strane UEFA-e, a sve zbog toga što se dovodi u vezu sa pojedinim rasistčim organziacijama.

Da li će i koliko biti kažnjen Dinamo, biće poznato 28. marta, a istog dana ovom klubu biće izrečena kazna i zbog incidenata protiv Viktorije.

Zapratite najbolju Instagram stranicu – HOT SPORT!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter