Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić objavio je danas spisak fudbalera na koje računa za mečeve sa Nemačkom i Portugalom, a na njemu nema golmana Partizana, Vladimira Stojkovića, kao ni Milana Pavkova, napdača Crvene zvezde.

Selektor Krstajić je istakao da Stojković nije golman za klupu“, dok je za Pavkova rekao da “mora da igra češće u Crvenoj zvezdi, umesto što jedan započne, a drugi uđe sa klupe”.


Nedugo potom svoj stav na ovu temu dala su i dva fudbalera “večitih”.

Stojković je u izjavi za Mocart Sport istakao da njega “niko nije pitao da li je golman za klupu”:

– Nikad me, od okončanja Mundijala, nije pozvao da pita da li sam golman za klupu ili ne. Da se razumemo, Mladenu Krstajiću želim svu sreću ovog sveta i nadam se, ma verujem u njega, da će kad-tad ispuniti reči iz septembarskog obraćanja novinarima kad je rekao da sam golman za bitne utakmice. Jednostavno, verujem da će on to uraditi, rekao je Stojković, koji je potom nekadašnjem saigraču zahvalio na lepim rečima:

– Selektoru hvala na lepim rečima. Znam da ima lepo mišljenje o meni, svojevremeno je bio jedan od onih što su me doveli u Partizan, dugo smo igrali zajedno i na osnovu toga može da proceni da li sam, kad je Srbija u pitanju, za klupu ili prvih 11.

Ipak…

– Nisam dobio poziv i to je u redu, ali me nikad niko nije ni pitao da li sam golman za klupu. Baš zato što se dobro poznajemo, što znam kakav je Krstajić čovek, siguran sam da će ispuniti ono što je o meni rekao prethodni put, rekao je Stojković, koji je reprezentativnim drugovima poželeo sve najbolje i dosta sreće u kvalifikacijama za Euro 2020.

FOTO: STARSPORT

Sa druge strane, Pavkov je od utakmice protiv Liverpula praktično već viđen kao reprezentativac, prelep gol Partizanu samo je učvrstio to mišljenje među mnogobrojnim ljubiteljima fudbala, a on je na druženju sa Zvezdašima koje je organizovano danas u Knez Mihailovoj prokomentarisao odluku Krstajića da ga “preskoči” na sledeći način:

–  Na meni je da pružam dobre partije i da nastavim golgetersku seriju. Da li će poziv doći ili ne, bitno je da ja pružam svoj maksimum i dobre partije, kratko se na tu odluku osvrnuo Pavkov.

Naša reprezentacija će 20. marta odigrati prijateljski meč protiv Nemačke u Volfsburgu, dok pet dana kasnije sledi početak kvalifikacija za Euro 2020. u Lisabonu protiv Portugala.

HotSport se nalazi i na Instagramu – najbolju sportsku stranicu možete zapratiti ovde!